aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
duits |
Weleens flammkuchen gegegeten? Als je ’t één keer hebt geproefd, ben je verkocht. Flammkuchen of tarte flambé is heerlijk luchtig en hartig. Een soort pizza, maar dan met een romige laag in plaats van tomatensaus. Supersnel gemaakt met kant-en-klaar deeg voor flammkuchen, dus no fuss.
Ingrediënten
- 400-500 g zalmfilet wild, vers of uit de diepvries, ontdooid
- 2 preien flink, in ringen
- 2 pakken flammkuchendeeg*
- 250 ml crème fraîche
- 200 g gemengde salade met rucola
- handje verse kruiden bijv. bieslook, peterselie en/of kervel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Bestrooi intusssen de zalm met peper en zout. Breng in een hapjespan een laagje water aan de kook. Leg de zalm erin en pocheer de zalm in een 3-4 min. net gaar.
- Stoom de prei de laatste 2 min. even mee met de zalm. Zet 2 bakplaten klaar en leg op elke bakplaat een stuk flammkuchendeeg op het bijgeleverde bakpapier. Verdeel de crème fraîche over de 2 deeglappen. Verdeel de zalm er in plukjes overheen en verdeel de prei erover.
- Bak de flammkuchen elk in 15 min. goudbruin en gaar.
- Breng intussen de salade op smaak met olijfolie, peper, zout en grofgesneden verse kruiden.
Voedingswaarde
* Flammkuchendeeg koop je bij de supermarkt, koelvers of in de diepvries. Kun je het niet vinden, neem dan pizzadeeg.
Recept: Lars Hamer. Styling: Annemieke Paarlberg. Fotografie: Jeroen van der Spek. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!