Feta-rijstsalade in druivenbladeren

Feta-rijstsalade in druivenbladeren

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | mediterraans |

Deze mediterrane salade is lekker én verantwoord. De feta-rijstsalade zit vol met verse kruiden en specerijen. De druivenbladeren maken de salade helemaal af.

Kooktijd:30

Weken30

Totale tijd:1

Ingrediënten

  • 1 pot druivenbladeren*
  • 300 g bruine rijst
  • 1 komkommer
  • 150 g vijgen geweld
  • 2 rode uien
  • 100 g kalamata-olijven ontpit, grof gesneden
  • 100 g walnoten grof gehakt
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • ½ tl kaneel gemalen
  • 2 tl oregano gedroogd
  • 200 g feta

Instructies

  1. Week de druivenbladeren 30 min. in warm water. Spoel ze af, dep droog en leg op een bord.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar. Snijd de komkommer in blokjes, de vijgen in plakjes en de ui in halve ringen.
  3. Giet de rijst af en spoel onder stromend water snel koud. Laat goed uitlekken.
  4. Schep de komkommer, vijgen, ui, olijven en walnoten erdoor.Voeg de olijfolie met de knoflook, kaneel en oregano toe en schep goed om.
  5. Verkruimel de feta grof boven de salade en schep erdoor. Breng op smaak met zouten peper.
  6. Serveer de salade met de druivenbladeren.Laat iedereen aan tafel zelf de salade op het blad scheppen en oprollen.

Voedingswaarde

* Ingelegde druivenbladeren zijn in pot of vacuüm verpakt te koop bij mediterrane supermarkten.

Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!