aantal 8 |
hapje |
feestelijk, weekend |
internationaal |
Een goed feestje is niet compleet zonder lekkere hapjes. Wat denk je van aubergine-mozzarellarolletjes of asperge-parmahamdipper: vijf hapjes in een rolletje!
En als je helemaal uitgerold bent, switch dan naar deze feestelijke blini's.
Instructies
rijstrolletje met garnalen
- Snijd 6 blaadjes ijsbergsla, de partjes van 1 ontvliesde grapefruit, 50 g cashewnoten en 8 muntblaadjes klein. Bak 8 grote rauwe, gepelde garnalen in 1 el olie met 1 geperste knoflookteen 4 min. Blus met 2 tl vissaus en 1 el grapefruitsap. Week 8 kleine rijstvellen en vul met de garnalen en de salade. Serveer met chilisaus. Bereiden ± 10 min.
- Variatie: Vervang rijstvellen door radicchioblaadjes en gebruik reepjes komkommer in plaats van sla.
asperge-parmahamdippers
- Kook 8 groene asperges in 2 min. beetgaar. Spoel ze onder koud water af. Snijd 2 plakjes rauwe ham in 4 stroken en wikkel die rond elke asperge. Meng 100 ml mayonaise met de rasp en het sap van ½ (bio)limoen en peper. Serveer met de asperges. Bereiden ± 10 min.
- Variatie: Vervang de ham door gerookte heilbot.
pastarolletjes met bimi (vega)
- Rooster 8 bimi met 2 el olijfolie, ¼ tl chili- vlokken en zeezout 15 min in een ovenschaal op 200°Besprenkel 2 gekookte lasagnevellen met olijfolie. Halveer in de lengte en de breedte. Rol er steeds 1 met ½ el geraspte pecorino bestrooide bimi in en besmeer met chiliolie uit de ovenschaal. Bereiden ± 25 min.
- Variatie: Vervang de bimi door geroosterde repen rode of gele paprika en gebruik groene lasagnebladen.
courgette-mozzarellarolletjes (vega)
- Snijd 1 courgette in 8 dunne plakken, bestrijk met olijfolie, bestrooi met zout en gril ze 3 min. Roer een dressing van sap en rasp van 1 (bio)limoen, 1½ el olijfolie en ½ el fijngesneden jalopeñopepers samen. Snijd 1 bol mozzarella in 8 plakken. Wikkel steeds een plakje mozzarella met 1 tl dressing en ½ tl gehakte geroosterde hazelnoten in een courgetteplak. Bereiden ± 25 min.
- Variatie: Vervang de courgette door aubergine en de hazelnoten door lente-ui.
nori-rolletjes met zalm en zure komkommer
- Maak volgens de aanwijzingen op de verpakking 125 g sushirijst. Snijd ½ komkommer in luciferreepjes. Marineer 15 min. in ½ el zout, 1 el honing, 1½ el rijstazijn en 1 el fijngesneden dille. Halveer 6 norivellen. Vul met sushirijst, 2 jonge spinazieblaadjes, zure komkommer en ½ plakje gerookte zalm. Rol op, snijd doormidden en bestrooi evt. met zwarte sesamzaadjes (toko). Bereiden ± 10 min. / wachten ± 15 min.
- Variatie Vervang de zalm door reepjes geroosterde portobello.
Voedingswaarde
Recepten: Janneke Philippi, Eke Mariën, Yvette van Boven, Katinka Huiskamp. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!