glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
glutenvrij
Mals vlees van het ribgedeelte van de koe, met een subtiel randje vet, bomvol smaak! Dat maakt entrecote misschien wel één van de lekkerste stukjes vlees. De spieren rondom de entrecote hoeven weinig inspanning te leveren, daardoor krijg je onwijs mals vlees. En dat is wat je wil! Maak 'm af met de brutale bacon-sumakboter en serveer met frietjes van groenten. Heerlijk voor erbij: rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten.
Kookgerei
- vijzel
Ingrediënten
- 600 g verse groentefriet
- 4 entrecotes
- 100 g boter
- 75 g bacon, vleeswaren
- 1 el sumak + 1 el grof zeezout
- 1 takje rozemarijn, blaadjes fijngesneden
voorraad
- 3 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Spreid de groentefriet uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de friet met olijfolie. Rooster de groentefriet in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
- Smelt intussen in een koekenpan 25 g boter. Bestrooi de entrecotes met zout en peper en bak ze in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Laat het vlees in aluminiumfolie 5 min. rusten.
- Smelt intussen in een sauspan nog 25 g boter. Snijd de bacon in dunne reepjes en bak in 3 min. knapperig uit. Voeg de resterende 50 g boter toe aan de bacon toe en laat bruin kleuren.
- Vijzel het zout met de rozemarijn fijn.
- Leg de entrecotes op 4 borden of een schaal. Schep de baconboter erover en bestrooi met de sumak. Serveer met de groentefriet en bestrooi met het rozemarijnzout.
Voedingswaarde
calorieën: 620kcal
eiwit: 40g
vet: 46g
koolhydraten: 9g
Recept, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: het perfecte stoofvlees recept? 7x low en slow!