Eintopf met kip, pompoen en bonen

Eintopf met kip, pompoen en bonen

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | |
Eintopf is te vergelijken met onze eenpanner. Vaak is het een maaltijdsoep of stoofgerecht, gemaakt met allerlei ingrediënten. Zo is eintopf vroeger ook ontstaan: van restjes – wat dan ook – werd toch iets lekkers gemaakt. Vandaag een recept met eintöpf met kip, pompoen & bonen.
Kooktijd25 minutes
Stoven30 minutes
Totale tijd55 minutes

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 100 g spek gerookt, in blokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 3 scharrelkippenbouten
  • 1 tomatenpuree blikje à 70 g
  • 1 tomatenblokjes blik à 400 g
  • 400 g pompoen in blokjes
  • 1 pot witte bonen 315 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 el peterselie fijngesneden
  • 4 kaiserbroodjes of ½ Duits brood, voor erbij

Instructies

  • Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak het spek met de ui en de knoflook 4 min. zachtjes. Leg de kippenbouten ertussen en bak ze in 3 min. per kant goudbruin.
  • Roer de tomatenpuree door het bakvet. Voeg de tomatenblokjes met de pompoen en 150 ml water toe. Stoof de kip in 30 min. afgedekt gaar.
  • Neem de kippenbouten uit de pan. Verwijder het vel en trek met een vork het kippenvlees van het bot. Verdeel het kippenvlees met 2 vorken in stukjes. Doe het kippenvlees terug in de pan en voeg de bonen toe. Verwarm nog 3 min.
  • Verdeel de eintöpf over 4 borden. Bestrooi met de peterselie en geef er de broodjes of het brood bij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!