eenpansgerecht risotto verde met zeevruchten

eenpansgerecht risotto verde met zeevruchten
STUDIO PHILIPPI

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend, zomer | italiaans |

Mascarpone maakt deze groene risotto met zeevruchten extra romig. Varieer vooral met andere groene groenten: ook bleekselderij, courgette, en (dubbelgedopte) tuinbonen zijn top in deze visrisotto.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 300 g groene asperges
  • 200 g verse doperwten
  • 300 g risotto
  • 150 ml witte wijn
  • 1 l warme visbouillon
  • 100 g babyspinazie, evt. grof gehakt
  • 300 g zeevruchten, koelvers of diepvries
  • 125 g mascarpone
  • 25 g boter

Instructies

  1. Snijd de sjalot fijn. Verwijder het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze in stukjes van 2 cm.
  2. Smelt in een pan met dikke bodem de boter. Bak hierin de sjalot zachtjes. Bak de stukjes asperge en doperwten 2 min. mee. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzend en glazig zijn.
  3. Schenk de wijn in de pan. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg dan in 3 porties de bouillon toe. Laat de rijst op laag vuur ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer af en toe.
  4. Voeg met de laatste portie bouillon ook de spinazie en zeevruchten toe. Kook de rijst in totaal 18-20 min. beetgaar.
  5. Neem de pan van het vuur en roer de mascarpone door de risotto. Breng de risotto op smaak met zout en peper en schep in 4 diepe borden.

Voedingswaarde

  • calorieën: 593 kcal
  • eiwit: 20 g
  • vet: 23 g
  • koolhydraten: 73 g

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook een lekker snel gerecht met vis: zalmpasteitjes met amandelboontjes