eenpansgerecht risotto verde met zeevruchten

eenpansgerecht risotto verde met zeevruchten
STUDIO PHILIPPI
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
Mascarpone maakt deze groene risotto met zeevruchten extra romig. Varieer vooral met andere groene groenten: ook bleekselderij, courgette, en (dubbelgedopte) tuinbonen zijn top in deze visrisotto.

Ook een lekker snel gerecht met vis: zalmpasteitjes met amandelboontjes

Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 300 g groene asperges
  • 200 g verse doperwten
  • 300 g risotto
  • 150 ml witte wijn
  • 1 l warme visbouillon
  • 100 g babyspinazie, evt. grof gehakt
  • 300 g zeevruchten, koelvers of diepvries
  • 125 g mascarpone
  • 25 g boter

Instructies

  • Snijd de sjalot fijn. Verwijder het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze in stukjes van 2 cm.
  • Smelt in een pan met dikke bodem de boter. Bak hierin de sjalot zachtjes. Bak de stukjes asperge en doperwten 2 min. mee. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzend en glazig zijn.
  • Schenk de wijn in de pan. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg dan in 3 porties de bouillon toe. Laat de rijst op laag vuur ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer af en toe.
  • Voeg met de laatste portie bouillon ook de spinazie en zeevruchten toe. Kook de rijst in totaal 18-20 min. beetgaar.
  • Neem de pan van het vuur en roer de mascarpone door de risotto. Breng de risotto op smaak met zout en peper en schep in 4 diepe borden.

Voedingswaarde

calorieën: 593kcal
eiwit: 20g
vet: 23g
koolhydraten: 73g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!