aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
Mascarpone maakt deze groene risotto met zeevruchten extra romig. Varieer vooral met andere groene groenten: ook bleekselderij, courgette, en (dubbelgedopte) tuinbonen zijn top in deze visrisotto.
Ook een lekker snel gerecht met vis: zalmpasteitjes met amandelboontjes
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 300 g groene asperges
- 200 g verse doperwten
- 300 g risotto
- 150 ml witte wijn
- 1 l warme visbouillon
- 100 g babyspinazie, evt. grof gehakt
- 300 g zeevruchten, koelvers of diepvries
- 125 g mascarpone
- 25 g boter
Instructies
-
Snijd de sjalot fijn. Verwijder het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze in stukjes van 2 cm.
-
Smelt in een pan met dikke bodem de boter. Bak hierin de sjalot zachtjes. Bak de stukjes asperge en doperwten 2 min. mee. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzend en glazig zijn.
-
Schenk de wijn in de pan. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg dan in 3 porties de bouillon toe. Laat de rijst op laag vuur ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer af en toe.
-
Voeg met de laatste portie bouillon ook de spinazie en zeevruchten toe. Kook de rijst in totaal 18-20 min. beetgaar.
-
Neem de pan van het vuur en roer de mascarpone door de risotto. Breng de risotto op smaak met zout en peper en schep in 4 diepe borden.
Voedingswaarde
calorieën: 593kcal
eiwit: 20g
vet: 23g
koolhydraten: 73g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!