Eend in sojasaus

Eend in sojasaus

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | chinees |
Chinezen zijn dol op eend. Hun pekingeend is wereldberoemd, maar deze krokante sesameend met soja-honingsaus is net zo watertandend lekker.
Kooktijd20 minutes
Stoven50 minutes
Totale tijd1 hour 10 minutes

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon
  • 200 ml sojasaus Chinees, licht
  • 200 ml sojasaus Chinees, donker
  • 100 ml rijstwijn sake*
  • 100 g basterdsuiker bruin
  • 2 el sesamolie
  • 5 cm gemberwortel geschild
  • 8 tenen knoflook geraspt, geperst
  • 4 steranijs*
  • 2 el tamarindepasta*
  • 2 kg eend* panklaar
  • 1 el sesamzaadjes geroosterd

Instructies

  • Doe alle ingrediënten behalve de eend en het sesamzaad in een braadpan. Leg de eend met de borstkant naar beneden op de bodem van de pan in de saus.
  • Breng de saus tegen de kook aan en laat de eend 25 min. zachtjes koken in de saus met de deksel op de pan. Draai de eend in z’n geheel om en laat nogmaals 25 min. zachtjes koken. Zet het vuur uit en laat de eend nog 15 min. afgedekt doorgaren in de saus.
  • Neem de eend uit de saus en zet op een rooster op een bakblik. Laat 20 min. afkoelen en verdeel de eend in stukken (poten eraf, borstfilets van het karkas). Doe de stukken eend terug in de saus in de pan en warm alles op. Serveer de stukken eend met wat saus en bestrooi met de sesamzaadjes. Geef er witte rijst en roergebakken paksoi bij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Te koop bij de toko of goed gesorteerde supermarkt. Eend bestel je bij de poelier.
Recept: Eke Mariën. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!