aantal |
hapje |
weekend |
|
Deze dumplings kun je ver van tevoren maken. Bewaar ze in de vriezer, dan hoef je ze op de dag zelf alleen nog maar maar gaar te koken, te besprenkelen met gebrande boter en gul te bestrooien met dragonblaadjes.
Ingrediënten
- 250 g procureur varkensschouder, bestel bij je slager
- 2 el olijfolie
- 1 ui klein, in blokjes
- 1 teentje knoflook geperst
- ½ tl vijfkruidenpoeder
- 2 el salie fijngesneden
- 1 scheutje madera
- 1 el appel- of perenstroop
- 500 ml wildbouillon warm
- 1 pakje ronde gyoza-vellen
- 50 g feta heel fijn verkruimeld
- 3 eiwitten losgeklopt
- 4 el boter
- 3 el dragonblaadjes vers
Instructies
Voorbereiden (kan enkele dagen van tevoren)
- Bestrooi het vlees een half uur van tevoren met zout en peper. Verwarm de olijfolie in een stoofpan en bak hierin de ui en de knoflook op laag vuur. Snijd het vlees in blokjes. Zet het vuur hoger. Voeg het vlees toe aan de pan met het vijfkruidenpoeder en de salie. Blus na 2 min. af met een scheutje madera. Voeg de appelstroop en wildbouillon toe, zodat het vlees net onderstaat. Breng aan de kook en zet daarna het vuur heel laag. Stoof het vlees in minstens 4 uur gaar of totdat het boterzacht is en uit elkaar valt. Haal het vlees uit het vocht en laat afkoelen. Zeef het kookvocht en bewaar of vries in voor een wildsaus.
- Vul 12 gyozavelletjes met elk 1 el stoofvlees en besprenkel het vlees met een ½ tl fijn verkruimelde feta. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de buitenrand van de velletjes met het eiwit en vouw ze dicht in de vorm van een halve maan. Druk de rand met je vingertoppen iets aan. Bewaar de dumplings goed afgesloten in de vriezer.
Bereiden (begin een half uur van tevoren)
- Breng een pan, ruim gevuld met water, aan de kook en voeg zodra het water kookt genoeg zout toe. Laat de dumplings iets ontdooien en kook ze in het zoute water in 2 min. gaar of totdat ze boven komen drijven. Gebruik een spatel om ze uit de pan te scheppen. Doe de boter in een steelpan en laat bruisen en lichtbruin worden in 4-5 min.. Leg de dumplings op een schaal, besprenkel ze met de gebrande boter en bestrooi met dragon.
Voedingswaarde
Recept: Jessica Lek. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!