aantal 4 |
dessert, nagerecht |
doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
internationaal |
Wat krijg je als je twee van onze favorieten tot één heerlijk dessert maakt? Precies, dit! Deze Dubai chocolate tiramisu wil je op tafel zetten met kerst en iedere andere dag van het jaar. Een supermakkelijk toetje. Op onze Instagram-pagina zie je hoe culinair coördinator Liselore het dessert stap voor stap maakt.
Ingrediënten
- 50 g boter
- 120 g kataifi*
- 180 g pistachepasta, gezoet* + 2 el
- 5 g tahini
- 200 g mascarpone
- 100 ml slagroom
- 50 g pure chocolade, fijngehakt
- pistachenoten, grof gehakt om te versieren
Instructies
- Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg de kataifi toe en bak omscheppend in ± 10 min. lichtbruin en knapperig. Schep in een grote kom en meng er de 180 g pistachepasta, tahini en een flinke snuf zout door. Laat staan tot gebruik.
- Klop in een kom de mascarpone samen met 100 ml slagroom en de 2 el pistachepasta stijf.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Doe daarvoor de chocolade in een hittebestendige kom en zet op een pan met een klein laagje kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken.
- Verdeel het kataifimengsel over de 4 glazen en schep er de mascarpone op. Strijk glad, dek af met een dun laagje chocolade en versier met wat gehakte pistachenoten (of evt een toefje kataifi-vulling).
Voedingswaarde
*Kataifi bestaat uit heel dun gesponnen deegsliertjes. Vers of diepvries te koop bij Midden- Oosterse en Turkse winkels of online. Of gebruik 100 ongezoete pistachepasta en meng met 80 g poedersuiker. Klop door het mascarponemengsel dan 1 el ongezoete pistachepasta en 1 el poedersuiker.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!