delicious. kookt deze week: simpel én feestelijk

wortelrösti-burger-delicious

Al terug in het werk- en schoolritme? Op de redactie zijn we er eerlijk gezegd nog niet helemaal klaar voor, en valt het zwaar om de vakantie achter ons te laten. En dus stellen we het nog een weekje uit met feestelijke gerechten die je moeiteloos op tafel zet. De ontkenningsfase smaakte nog nooit zó goed!

Maandag

burrata caprese met aubergine en tomatenzaadjes
Burrata is mozzarella met een hart van dikke room. Samen met de zure tomatenzaadjes komt de romige smaak nog beter uit. Schenk er een lichte, zachte wijn bij die goed past bij mozzarella (en dus burrata): soepel en niet te krachtig rood, rosé of wit kan allemaal. En bij de frisse smaak van tomaten hoort een wijn met frisheid.
naar recept

Dinsdag

varkenskoteletten met mosterdkorst en koolrabisalade
Lekker, stoer en super smakelijk, deze varkenskoteletten met mosterdkorst en koolrabisalade.
naar recept
varkenskoteletten mosterd

Woensdag

tomatentaart met dragonroom en oude geitenkaas
Je hebt echt niet veel nodig om een verrassend gerecht op tafel te zetten. Neem nou deze heerlijke tomatentaart met oude geitenkaas, die maak je met slechts 5 ingrediënten! Easy.
naar recept
tomatentaart-delicious

Donderdag

kikkererwtenpasta met spinazie & chili-knoflookkruim
Ooit geweten dat voedzaam en easy zo lekker kon zijn? Deze pasta barst van de nuttige voedingsstoffen, precies waar je nu naar snakt. Eiwitrijke kikkererwten en verfrissende spinazie voeden je lichaam, de chili-knoflookkruim neemt je (culinaire) ziel voor zijn rekening.
Meer makkelijke pastagerechten vind je in deze lijst met razendsnelle Italiaanse recepten.
naar recept

Vrijdag

vissaltimbocca met krokante polentafrites
Klassieke saltimbocca wordt gemaakt van kalfsvlees, omwikkeld met pancetta en salie en geblust in witte wijn. Voor deze versie gebruiken we stevige witvis. 
naar recept
Snapper saltimbocca 2

Zaterdag

wortelrösti-burger
Deze feestelijke mini burgers zitten vol wortel! Je serveert ze met augurk, rode ui en zure room! Lekker als hapje of iets groter als indrukwekkend voorgerecht!
naar recept
wortelrösti-burger-delicious

Zondag

chai-courgettecake
Specerijen in plaats van suiker, boekweitmeel in plaats van bloem en notenolie in plaats van boter… Bakken zonder suiker, gluten en zuivel is het proberen waard. Proef de smaken van deze heerlijke chai-courgettecake maar!
chai-courgettecake - delicious
wortelrösti-burger-delicious