De perfecte meringue

De perfecte meringue

aantal 4 | zoet | | |
Knapperig van buiten en een beetje chewy van binnen: dat is de perfecte meringue. Met dit recept is je basis voor de meringue altijd perfect en kun je eindeloos variëren met vers fruit, noten of andere toppings!
Voorbereiding10 minutes
Oven / Afkoelen5 hours

Ingrediënten

  • 1 tl citroensap
  • 4 eiwitten
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 50 g poedersuiker
  • 2 tl maïzena
  • pistachenoten fijngemalen of espressopoeder om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 90°C. Maak de kom en de kloppers van de mixer vetvrij met een stukje keukenpapier en citroensap.
  • Klop de eiwitten tot zachte pieken.
  • Voeg langzaam en al kloppend eetlepel voor eetlepel de suiker toe. Klop de eiwitten helemaal stijf en glanzend. De kom kan nu op zijn kop gehouden worden.
  • Zeef de poedersuiker en de maïzena boven de kom en spatel voorzichtig door het schuim.
  • Schep met 2 grote eetlepels dotten schuim op een met bakpapier bekleed bakblik. Maak er met de achterkant van een lepel een mooie draai in.
  • Bestrooi eventueel met fijngemalen pistachenoten of espressopoeder.
  • Bak de meringues 3-3 ½ uur. De meringues moeten van buiten hard zijn, maar mogen van binnen nog iets zacht zijn. Zet de oven uit en op een kier en laat ze in de oven helemaal afkoelen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!