vegetarisch
aantal 16 |
tussendoortje |
doordeweeks |
|
Zoete gerechten en sticky dadelstroop… wat een verrukkelijke combinatie! Wedden dat je meteen meer wil van deze perfecte dadel-mueslirepen?
Ingrediënten
- 250 g speltmuesli
- 4-5 el zonnebloem- en/of pompoenpitten
- 100 g noten pistache, walnoot en/of hazelnoot, grof gehakt
- 150 g zongedroogde dadels zonder pit grof gehakt
- 1 tl gemalen kaneel
- ½ tl gemalen kardemom
- 150 ml dadelstroop biologisch
- 2 eieren losgeklopt
- 50 g bloem
- zout
- ook nodig: bakpapier taartvorm (28 x 18 cm)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Doe in een kom de (spelt)muesli met de zonnebloem- en/of pompoenpitten, gehakte noten, zongedroogde dadels , gemalen kaneel en gemalen kardemom.
- Voeg de Melvita biologische dadelstroop, eieren, bloem en een snufje zout toe. Schep goed om zodat een dik beslag ontstaat. Schep het mueslibeslag in een met bakpapier beklede brownievorm of lage taartvorm (28×18 cm). Leg er een vel bakpapier op en druk het mengsel stevig aan,
- denk ook aan de hoeken! Trek het vel bakpapier voorzichtig weer eraf.
- Bak in de voorverwarmde oven in ± 25 min. goudbruin. Laat de dadel-mueslikoek helemaal afkoelen en snijd hem in 16 mooie repen.
Voedingswaarde
Delicious. samen met Melvita. Recept, fotografie en styling: studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!