glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
aziatisch, thais |
glutenvrij, vegetarisch
Deze pittige curry met witte bonen, shiitake en ei is echt iets voor doordeweeks. Want dan moet het niet alleen lekker zijn, maar liefst ook snel klaar! Deze curry staat in 20 min. op tafel, dus dat zit wel goed.Meer weten over curry? Ontdek het in ons curry dossier!
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 el olie
- 70 g Thaise gele currypasta*
- 200 g shiitakes, gehalveerd
- 200 ml kokosmelk, 1 pakje of ½ blik
- 450 g reuzenbonen uit blik, uitgelekt
- 200 g babyspinazie
- 2 el ongezouten amandelen, geroosterd en grof gehakt
Instructies
- Kook de eieren in 7 min. hard. Verhit intussen in een wok of ruime koekenpan de olie en bak hierin de currypasta 1-2 min., tot het aroma vrijkomt. Schep de shiitake erdoor en bak nog 1 min.
- Schenk de kokosmelk en 100 ml water erbij. Voeg de bonen toe en breng tegen de kook. Verwarm de curry 5 min. Pel en halveer intussen de eieren.
- Voeg de spinazie aan de curry toe en laat het blad iets slinken. Verdeel de curry over 4 (diepborden. Leg het ei erop en bestrooi met de amandelen.
Voedingswaarde
calorieën: 460kcal
eiwit: 20g
vet: 29g
koolhydraten: 25g
* Thaise gele currypasta is bij de meeste supermarkten en biologische winkels te koop, van verschillende merken.
Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!