Crumble met peren zoals je ‘m nog niet eerder hebt geproefd! Deze peren-bramencrumble combineert peren met een kokoscrumble en vanille-roomkaas. Supereasy en goed geschikt voor een diner tijdens de feestdagen. Dit valt sowieso bij iedereen in de smaak.
Meer inspiratie? Shop ook het eerste kerstnummer van delicious.
Crumble met peren en bramen
aantal 6 | dessert, nagerecht | feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, weekend, winter | internationaal | glutenvrij
Stoere toet van halve peren met elk een eigen topping van bramen en kokoscrumble. En als bonus ook nog glutenvrij!
Kookgerei
- ovenschaal van 23×33 cm
Ingrediënten
- 6 stevige peren
- 2 el ahornsiroop
Kokoscrumble
- 115 g kokosbloem
- 45 g bruine basterdsuiker
- 1½ tl gemberpoeder
- 100 g ijskoude boter, in blokjes
- 30 g geschaafde kokos
- 200 g diepvries bramen, ontdooid
Vanille-roomkaas
- 125 g verse roomkaas
- 2-3 el melk
- 3 el fijne kristalsuiker
- ¼ tl vanillepasta, potje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de peren in de lengte en schep voorzichtig de klokhuizen eruit. Leg de peren met de snijvlakken omhoog in de ovenschaal. Bestrijk ze met 1 el ahornsiroop. Bak ze 15-20 minuten in de oven tot ze halfgaar zijn.
- Meng intussen in een grote kom de kokosbloem met de basterdsuiker, gember en een snuf zout. Voeg de blokjes boter toe en wrijf ze er met je vingertoppen door tot een grof kruimelmengsel. Schep de kokos erdoor.
- Vul elke peer op met een paar bramen. Strooi de rest van de bramen ernaast. Bestrijk de peren met de rest van de ahornsiroop en strooi het kruimelmengsel erover. Bak 15-20 minuten tot de peren gaar maar nog stevig zijn en de kruimels goudbruin.
- Roer in een kom alle ingrediënten voor de vanille-roomkaas door elkaar.
- Schep de vanille-roomkaas in kommen. Verdeel de peren-bramencrumble erover. Sprenkel eventueel het sap uit de ovenschaal erover.
Voedingswaarde
- calorieën: 505 kcal
- eiwit: 7 g
- vet: 27 g
- koolhydraten: 53 g
RECEPTEN KERRIE RAY, KATHY KNUDSON, FOTOGRAFIE VANESSA LEVIS, GUY BAILEY, NIGEL LOUGH, STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: pruimen- aardbeiencrumble