vegetarisch
aantal 15 |
hapje |
feestelijk, kerst, weekend |
italiaans |
vegetarisch
hapje |
feestelijk, kerst, weekend |
italiaans |
vegetarisch
Knapperige crostini met délice de bourgogne, zoete geroosterde druiven en amandelen. En een lekkere wijntip voor erbij: jonge frisse riesling uit de Elzas of Duitsland, chardonnay uit Macon.
Nog twee van die heerlijke crostini's: met salamiboter en spinazie of tuinboonpuree en pecorino.
Ingrediënten
- 500 g pitloze druiven
- 4 el olijfolie
- snuf zeezout en zwarte peper uit de molen
- 1 stokbrood, in plakjes gesneden en geroosterd
- 200 g délice de bourgogne
- wat naaldjes rozemarijn, fijngesneden
- 15 g geroosterde amandelen, grof gehakt
- eventueel wat dunne honing, voor garnering
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200°. Verdeel de druiven op een bakplaat en bestrooi met 2 el olijfolie, zout en peper. Schep om zodat alle druiven met een laagje zijn bedekt. Rooster ze 20-25 min tot ze zacht zijn en licht gaan kreuken. Laat ze afkoelen in een kom. Bewaar ze goed afgesloten in de koelkast tot gebruik.
-
Begin 15 min. van tevoren. Verwarm de oven voor op 200°Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat, voeg 2 el olijfolie, peper en zout toe en schep ze goed om. Rooster de crostini 8-10 min. of tot ze goudbruin zijn, keer ze halverwege.
-
Verdeel de délice de bourgogne over de crostini en verdeel daar de druiven weer over. Bedruppel eventueel met honing en dien direct op.
Voedingswaarde
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!