Oh la la, toen deze crispy ravioli op de redactie op tafel kwam waren de meningen unaniem: ’10 punten’, ‘heerlijk!’. En dus maakten we ‘m ieder afzonderlijk thuis ook al een paar keer.
Het recept komt uit de koker van Julie Teeken. De vrouw die simpel en snel de lekkerste maaltijden op tafel zet. Laat je inspireren door haar crispy ravioli, tortilla’s met gegrilde maissalade of zalm & aubergine. En voor het weekend geeft ze je een te lekker barbecue-menu. Alle recepten vind je in delicious. juni! Hier te bestellen.
Het recept voor de crispy ravioli kunnen we nu al met je delen, als voorproefje. Want na dit recept wil je zéker ook de rest van Julie’s menu proeven.
Crispy ravioli met citroen-artisjokkensaus & stracciatella
Kookgerei
- evt. frituurpan
Ingrediënten
- 600 g gemarineerde artisjok, blik of pot, uitlekgewicht 320 g, uitgelekt
- 200 g crème fraîche
- sap en rasp van 1 biocitroen
- 1 paddenstoelbouillonblokje, verkruimeld
- 15 g peterselie, grof gesneden
- olie, om in te frituren
- 500 g ravioli met kaas, of naar keuze
- 150 g stracciatella
Instructies
- Pureer tweederde van de artisjok samen met de crème fraîche, 1 el citroensap en tweederde van de -rasp, het verkruimelde bouillonblokje en tweederde van de peterselie tot romige saus.
- Verwarm de saus zachtjes in een grote steelpan. Snijd de rest van de artisjok fijn en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de olie in een (frituur)pan op 180°C. Frituur de ravioli in delen goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
- Schep de saus in diepe borden, verdeel de ravioli erover en maak af met een dot stracciatella, peterselie en citroenrasp.
Voedingswaarde
JULIE TEEKEN,
FOTOGRAFIE
ROLINDA WINDHORST,
STYLING
INGRID VAN KURINGEN
Bekijk ook: geroosterde bloemkoolsalade met tahinidressing