crème caramel met karamelsinaasappels

crème caramel met karamelsinaasappels
RECEPTEN, BEREIDING THE FOOD TEAM FOTOGRAFIE TOBY SCOTT STYLING WEI TANG
Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij, vegan

aantal 4 | dessert, nagerecht, zoet | feestdagen, feestelijk, kerst | spaans | glutenvrij, lactosevrij, vegan

De klassieker maar dan helemaal plantaardig!

Kooktijd:25

opstijven3

Totale tijd:3 25

Kookgerei

  • 4 ramequins van 180 ml

Ingrediënten

  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 200 g vegan roomkaas
  • 250 ml plantaardige room, bijvoorbeeld haver- of sojaroom
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 3 el ahornsiroop
  • 3 el maïzena
  • 2 tl vanillepasta

Karamelsinaasappels

  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 2 gekneusde kardemompeulen
  • 3 sinaasappels
  • granaatappelpitten

Instructies

  1. Strooi voor de crème caramel 75 g suiker in een kleine koekenpan en verwarm 3-4 min. op matig tot hoog vuur. Schut regelmatig en roer niet tot de suiker goudgeel karamelliseert. Schenk snel uit over de bodems van de ramequins.
  2. Mix de roomkaas, plantaardige room, amandelmelk, ahornsiroop, maïzena en vanillepasta glad in een keukenmachine. Doe het mengsel in een pan, verwarm op matig vuur en klop voortdurend. Laat het 5 minuten zachtjes koken tot het dik maar nog schepbaar is.
  3. Neem van het vuur en verdeel het over de ramequins. Laat ± 3 uur opstijven in de koelkast.
  4. Schil intussen de sinaasappels dik af, ook het wit, en snijd de sinaasappel in plakjes.
  5. Doe 250 g suiker met de kardemompeulen en 75 ml water in een grote pan en verwarm het mengsel onder regelmatig schudden maar zonder te roeren tot de suiker is opgelost. Verwarm nog verder zonder roeren op matig vuur tot het kookpunt en laat karamelliseren* tot goudbruin. Voeg de sinaasappelschijfjes met het uitgelopen sap toe aan de karamel, schep ze om en laat enkele minuten doorwarmen. Schep op een platte schaal, strooi de granaatappelpitten erover en zet tot serveren in de koelkast.
  6. Doop de ramequins met de bodem in een kom met een laagje kokendheet water, zodat de karamel loslaat van de bodem. Stort de crème caramel op borden, schep de karamelsinaasappels met vocht erover en serveer.

Voedingswaarde

  • calorieën: 659 kcal
  • eiwit: 2 g
  • vet: 22 g
  • koolhydraten: 122 g

RECEPTEN, BEREIDING THE FOOD TEAM FOTOGRAFIE TOBY SCOTT STYLING WEI TANG

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: