cranberry spritz met steranijs

cranberry spritz met steranijs

Tip! Op onze Instagram-pagina zie je hoe delicious.’ culinair coördinator Liselore Bus het drankje stap voor stap maakt.

aantal 4 | drankje, Drankjes | feestdagen, feestelijk, kerst | internationaal |
Met deze cranberry spritz is jouw kerstavond meteen geslaagd. Begin het liefst 1 dag van tevoren met dit recept! Wil je dit kerstdrankje zonder alcohol maken? Neem dan bruiswater of Sprite in plaats van de prosecco.
Kooktijd15 minutes
Totale tijd15 minutes

Kookgerei

  • 4 grote wijnglazen, ijsblokjesvorm met 8 vakjes

Ingrediënten

  • 4 grote of 8-12 kleine diepvriescranberries en/of steranijs
  • 4 toefjes rozemarijn + 4 takjes
  • 700 ml cranberrysap
  • 1 fles prosecco
  • extra ijsblokjes

Instructies

  • Vul de 8 vakjes van de ijsblokjesvorm voor de helft met water en doe in 4 bakjes 1 of meer cranberries en in 4 bakjes 1 steranijs. Laat in ± 2 uur bevriezen. Vul helemaal op met water en laat weer in de vriezer in ± 4 uur of het liefste een hele nacht helemaal bevriezen.
  • Breng in een pan het cranberrysap met de steranijs tegen de kook aan en laat ± 10 min. trekken. Laat afkoelen en helemaal koud worden in de koelkast.
  • Verdeel de ijsblokjes over 4 grote wijnglazen en verdeel er het cranberrysap over. Vul aan met prosecco en garneer met een takje rozemarijn.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Dosia Brewer
Bereiding: Liselore Bus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: espresso martini crème brûlée