Tip! Op onze Instagram-pagina zie je hoe delicious.’ culinair coördinator Liselore Bus het drankje stap voor stap maakt.
aantal 4 |
drankje, Drankjes |
feestdagen, feestelijk, kerst |
internationaal |
Met deze cranberry spritz is jouw kerstavond meteen geslaagd. Begin het liefst 1 dag van tevoren met dit recept! Wil je dit kerstdrankje zonder alcohol maken? Neem dan bruiswater of Sprite in plaats van de prosecco.
Kookgerei
- 4 grote wijnglazen, ijsblokjesvorm met 8 vakjes
Ingrediënten
- 4 grote of 8-12 kleine diepvriescranberries en/of steranijs
- 4 toefjes rozemarijn + 4 takjes
- 700 ml cranberrysap
- 1 fles prosecco
- extra ijsblokjes
Instructies
- Vul de 8 vakjes van de ijsblokjesvorm voor de helft met water en doe in 4 bakjes 1 of meer cranberries en in 4 bakjes 1 steranijs. Laat in ± 2 uur bevriezen. Vul helemaal op met water en laat weer in de vriezer in ± 4 uur of het liefste een hele nacht helemaal bevriezen.
- Breng in een pan het cranberrysap met de steranijs tegen de kook aan en laat ± 10 min. trekken. Laat afkoelen en helemaal koud worden in de koelkast.
- Verdeel de ijsblokjes over 4 grote wijnglazen en verdeel er het cranberrysap over. Vul aan met prosecco en garneer met een takje rozemarijn.
Voedingswaarde
Recept: Dosia Brewer
Bereiding: Liselore Bus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: espresso martini crème brûlée