lactosevrij
aantal 2 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, valentijn |
internationaal |
lactosevrij
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, valentijn |
internationaal |
lactosevrij
Rozen staan voor liefde, ook op het bord. Deze lekkere rozen-pistachecouscous is perfect voor een romantische datenight.
voorbereiding30 minutes minutes
kooktijd15 minutes minutes
totale tijd45 minutes minutes
ingrediënten
- 4 rode mulfilets van 75 g
- 2 el olijfolie
- 125 g couscous
- 50 g gepelde ongezouten pistachenoten
- ½ biolimoen
- 1 el rozenharissa*
- 1½ el extra vierge olijfolie
- 1 kleine teen knoflook
- 1 tl venkelzaad
- 300 g spinazie
- 100 g granaatappelpitjes
- evt. 1-2 gedroogde rozenknopjes*
instructies
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de mulfilets op de bakplaat en besprenkel ze met 1 el olijfolie. Bestrooi ze naar smaak met zout en peper.
-
Rooster de mulfilets in de voorverwarmde oven in ± 12 min. goudbruin en net gaar. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Hak de pistachenoten fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de harissa met de extra vierge olijfolie, de limoenrasp en het -sap.
-
Snijd de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie. Fruit de knoflook met het venkelzaad 1 min. Schep de spinazie in porties erdoor en laat het blad al omscheppend slinken.
-
Roer de couscous met een vork los. Schep er de harissamarinade met de fijngehakte pistachenoten en de granaatappelpitjes door en breng op smaak met zout.
-
Verdeel de couscous met de spinazie over 2 borden. Leg er de geroosterde mulfilets op en bestrooi eventueel nog met wat rozenblaadjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 806kcal
|
eiwit: 47g
|
vet: 38g
|
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
* Te koop in de ruim gesorteerde of Midden-Oosterse supermarkt.
VARIATIETIP: Vervang de mulfilets door roodbaarsfilets en houd ± 15 min. oventijd aan.
Recepten, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!