Rozen staan voor liefde, ook op het bord. Deze lekkere rozen-pistachecouscous is perfect voor een romantische datenight.
Voorbereiding30 minutesminutes
Kooktijd15 minutesminutes
Totale tijd45 minutesminutes
Ingrediënten
4rode mulfilets van 75 g
2elolijfolie
125gcouscous
50ggepelde ongezouten pistachenoten
½biolimoen
1elrozenharissa*
1½elextra vierge olijfolie
1kleine teen knoflook
1tlvenkelzaad
300gspinazie
100ggranaatappelpitjes
evt. 1-2 gedroogde rozenknopjes*
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de mulfilets op de bakplaat en besprenkel ze met 1 el olijfolie. Bestrooi ze naar smaak met zout en peper.
Rooster de mulfilets in de voorverwarmde oven in ± 12 min. goudbruin en net gaar. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de pistachenoten fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de harissa met de extra vierge olijfolie, de limoenrasp en het -sap.
Snijd de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie. Fruit de knoflook met het venkelzaad 1 min. Schep de spinazie in porties erdoor en laat het blad al omscheppend slinken.
Roer de couscous met een vork los. Schep er de harissamarinade met de fijngehakte pistachenoten en de granaatappelpitjes door en breng op smaak met zout.
Verdeel de couscous met de spinazie over 2 borden. Leg er de geroosterde mulfilets op en bestrooi eventueel nog met wat rozenblaadjes.
Voedingswaarde
calorieën: 806kcal
eiwit: 47g
vet: 38g
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
* Te koop in de ruim gesorteerde of Midden-Oosterse supermarkt.VARIATIETIP: Vervang de mulfilets door roodbaarsfilets en houd ± 15 min. oventijd aan.Recepten, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi