couscous met rozen, pistache, spinazie en geroosterde mulfilets

couscous met rozen, pistache, spinazie en geroosterde mulfilets
Recepten, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi
Voorkeur: lactosevrij

aantal 2 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, valentijn | internationaal | lactosevrij

Rozen staan voor liefde, ook op het bord. Deze lekkere rozen-pistachecouscous is perfect voor een romantische datenight.

Voorbereiding:30

Kooktijd:15

Totale tijd:45

Ingrediënten

  • 4 rode mulfilets van 75 g
  • 2 el olijfolie
  • 125 g couscous
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten
  • ½ biolimoen
  • 1 el rozenharissa*
  • el extra vierge olijfolie
  • 1 kleine teen knoflook
  • 1 tl venkelzaad
  • 300 g spinazie
  • 100 g granaatappelpitjes
  • evt. 1-2 gedroogde rozenknopjes*

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de mulfilets op de bakplaat en besprenkel ze met 1 el olijfolie. Bestrooi ze naar smaak met zout en peper.
  2. Rooster de mulfilets in de voorverwarmde oven in ± 12 min. goudbruin en net gaar. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Hak de pistachenoten fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de harissa met de extra vierge olijfolie, de limoenrasp en het -sap.
  4. Snijd de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie. Fruit de knoflook met het venkelzaad 1 min. Schep de spinazie in porties erdoor en laat het blad al omscheppend slinken.
  5. Roer de couscous met een vork los. Schep er de harissamarinade met de fijngehakte pistachenoten en de granaatappelpitjes door en breng op smaak met zout.
  6. Verdeel de couscous met de spinazie over 2 borden. Leg er de geroosterde mulfilets op en bestrooi eventueel nog met wat rozenblaadjes.

Voedingswaarde

  • calorieën: 806 kcal
  • eiwit: 47 g
  • vet: 38 g
  • koolhydraten: 63 g

* Te koop in de ruim gesorteerde of Midden-Oosterse supermarkt.

VARIATIETIP: Vervang de mulfilets door roodbaarsfilets en houd ± 15 min. oventijd aan.

Recepten, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!