couscous met rozen, pistache, spinazie en geroosterde mulfilets

rozen-pistachecouscous met spinazie & geroosterde mulfilets
lactosevrij
aantal 2 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, valentijn |
internationaal |
lactosevrij
Rozen staan voor liefde, ook op het bord. Deze lekkere rozen-pistachecouscous is perfect voor een romantische datenight.
voorbereiding30 minutes
kooktijd15 minutes
totale tijd45 minutes

ingrediënten

  • 4 rode mulfilets van 75 g
  • 2 el olijfolie
  • 125 g couscous
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten
  • ½ biolimoen
  • 1 el rozenharissa*
  • el extra vierge olijfolie
  • 1 kleine teen knoflook
  • 1 tl venkelzaad
  • 300 g spinazie
  • 100 g granaatappelpitjes
  • evt. 1-2 gedroogde rozenknopjes*

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de mulfilets op de bakplaat en besprenkel ze met 1 el olijfolie. Bestrooi ze naar smaak met zout en peper.
  • Rooster de mulfilets in de voorverwarmde oven in ± 12 min. goudbruin en net gaar. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Hak de pistachenoten fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de harissa met de extra vierge olijfolie, de limoenrasp en het -sap.
  • Snijd de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie. Fruit de knoflook met het venkelzaad 1 min. Schep de spinazie in porties erdoor en laat het blad al omscheppend slinken.
  • Roer de couscous met een vork los. Schep er de harissamarinade met de fijngehakte pistachenoten en de granaatappelpitjes door en breng op smaak met zout.
  • Verdeel de couscous met de spinazie over 2 borden. Leg er de geroosterde mulfilets op en bestrooi eventueel nog met wat rozenblaadjes.

Voedingswaarde:

calorieën: 806kcal

|

eiwit: 47g

|

vet: 38g

|

koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
* Te koop in de ruim gesorteerde of Midden-Oosterse supermarkt.

VARIATIETIP: Vervang de mulfilets door roodbaarsfilets en houd ± 15 min. oventijd aan.

Recepten, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
rozen-pistachecouscous met spinazie & geroosterde mulfilets
Recepten, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi