aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd |
mediterraans |
Deze taart heeft een bodem van tortilla’s (waardoor je hem heel vlug maakt) en een vulling van ricotta, bacon en geraspte courgette.
Ingrediënten
- 8 tortillawraps klein, gordita’s
- 1 courgette
- 70 g baconflakes of fijngesneden plakjes bacon
- 4 eieren
- 125 g ricotta
- 100 g cheddarkaas geraspt
- 2 bosuitjes in ringetjes
- ook nodig: quichevorm van 26 cm ∅
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de rand en de bodem van de vorm met 7 wraps. Leg de laatste wrap in de opening in het midden. Rasp de courgette grof.
- Bak de bacon in een droge koekenpan in 3-4 min. krokant. Klop de eieren los. Klop de ricotta en kaas erdoor. Schep de courgette, de bacon en de bosui erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep het courgette mengsel in de taartbodem. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel na 20 min. af met aluminiumfolie als de tortilla’s te donker worden. Lekker met een frisse bladsalade.
Voedingswaarde
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!