Courgettericottataart met bacon

Courgettericottataart met bacon

aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd | mediterraans |
Deze taart heeft een bodem van tortilla’s (waardoor je hem heel vlug maakt) en een vulling van ricotta, bacon en geraspte courgette.
Kooktijd15 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 8 tortillawraps klein, gordita’s
  • 1 courgette
  • 70 g baconflakes of fijngesneden plakjes bacon
  • 4 eieren
  • 125 g ricotta
  • 100 g cheddarkaas geraspt
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • ook nodig: quichevorm van 26 cm ∅

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de rand en de bodem van de vorm met 7 wraps. Leg de laatste wrap in de opening in het midden. Rasp de courgette grof.
  • Bak de bacon in een droge koekenpan in 3-4 min. krokant. Klop de eieren los. Klop de ricotta en kaas erdoor. Schep de courgette, de bacon en de bosui erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep het courgette mengsel in de taartbodem. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel na 20 min. af met aluminiumfolie als de tortilla’s te donker worden. Lekker met een frisse bladsalade.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!