aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Courgette is neutraal van smaak en daarom een echte allemansvriend. delicious.friend Kirsten Eckhart heeft ideeën te over. Zo maakt ze deze gevulde courgettes!
Ingrediënten
- 4 courgettes middelgroot
- 1 el olijfolie plus olie om te besprenkelen
- 75 g ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 lente-ui in dunne ringen
- 20 g dragon blaadjes gehakt
- 375 g lamsgehakt
- 1 el worcestersaus
- 50 g kaas oud, geraspt
- 8 abrikozen gedroogd, in stukjes
- ook nodig: grapefruitmesje of meloenuitsteker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Leg de courgette neer en snijd er over de lengte een dun kapje af (deze gebruik je om de courgette af te dekken tijdens het bakken).
- Hol de courgette uit met een grapefruitmesje of een meloenuitsteker, maar laat ¾ cm van de wand zitten. Snijd het uitgeholde vruchtvlees in kleine stukjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en het uitgeholde vruchtvlees zacht in 7-10 min. op laag vuur. Laat iets afkoelen en meng met de lente-ui, dragon, gehakt, de worcestersaus, kaas en abrikozen en breng op smaak met zout en peper. Meng tot een mooi geheel en vorm er worstjes van die in de holtes van de courgettes passen. Het mag erboven uitsteken. Leg de kapjes erop en zet de courgettes in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met wat olie.
- Bak de courgettes in het midden van de oven in 30 min. gaar en licht gekleurd. Lekker met rijst, couscous of bulgur.
Voedingswaarde
Recept: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!