lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd |
frans |
Makkelijk, snel en perfect om buiten te eten: deze zomerse coq au vin met zilveruitjes is héérlijk!Probeer ook eens deze kip à la normande.
Ingrediënten
- 200 g kleine sjalotten of verse zilveruitjes
- 1 kleine wortel
- 200 g kastanjechampignons
- 75 g gerookt spek
- 4 kipkarbonades of 600 g kippendijen met bot
- 1 blikje tomatenpuree à 70 g
- 300 ml rode wijn
- 400 ml gevogeltefond
- 2 laurierblaadjes
- 2 el fijngesneden peterselie
voorraad
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 2 el bloem
Instructies
- Pel de sjalotjes. Snijd de knoflook fijn, de wortel in kleine stukjes, de champignons in plakjes en het spek in blokjes.
- Verhit in een braadpan de olijfolie. Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak ze in 5 min. aan beide kanten goudbruin. Neem de kip uit de pan.
- Fruit in het bakvet de zilveruitjes met de knoflook, wortel en spek 4 min. Schep de bloem en de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee.
- Schenk de wijn erbij. Voeg de fond langzaam en al roerende toe tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Breng tegen de kook.
- Doe de kip met de champignons en de laurier terug in de pan en stoof 40 min. afgedekt.
- Schep de coq au vin op een schaal en bestrooi met de peterselie. Lekker met broccoli en kriel of stokbrood.
Voedingswaarde
calorieën: 549kcal
eiwit: 23g
vet: 43g
koolhydraten: 12g
Recept, styling, bereiding & fotografie: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!