Coq au vin met verse zilveruitjes

Coq au vin met verse zilveruitjes

Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd | frans |

Makkelijk, snel en perfect om buiten te eten: deze zomerse coq au vin met zilveruitjes is héérlijk!Probeer ook eens deze kip à la normande.

Voorbereiding:20

stoven40

Totale tijd:1

Ingrediënten

  • 200 g kleine sjalotten of verse zilveruitjes
  • 1 kleine wortel
  • 200 g kastanjechampignons
  • 75 g gerookt spek
  • 4 kipkarbonades of 600 g kippendijen met bot
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 g
  • 300 ml rode wijn
  • 400 ml gevogeltefond
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el fijngesneden peterselie

voorraad

  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 el bloem

Instructies

  1. Pel de sjalotjes. Snijd de knoflook fijn, de wortel in kleine stukjes, de champignons in plakjes en het spek in blokjes.
  2. Verhit in een braadpan de olijfolie. Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak ze in 5 min. aan beide kanten goudbruin. Neem de kip uit de pan.
  3. Fruit in het bakvet de zilveruitjes met de knoflook, wortel en spek 4 min. Schep de bloem en de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee.
  4. Schenk de wijn erbij. Voeg de fond langzaam en al roerende toe tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Breng tegen de kook.
  5. Doe de kip met de champignons en de laurier terug in de pan en stoof 40 min. afgedekt.
  6. Schep de coq au vin op een schaal en bestrooi met de peterselie. Lekker met broccoli en kriel of stokbrood.

Voedingswaarde

  • calorieën: 549 kcal
  • eiwit: 23 g
  • vet: 43 g
  • koolhydraten: 12 g

Recept, styling, bereiding & fotografie: Studio Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!