aantal |
drankje |
feestelijk, herfst |
|
Tess Posthumus heeft een enorm zwak voor Nederlands gedistilleerd, en dan in het bijzonder jenever. ‘Deze nationale drank gaat al sinds jaar en dag in cocktails. Zo rond 1900, de Gouden Eeuw van de cocktail, was 25% van alle Amerikaanse cocktails op basis van jenever. We exporteerden zoveel dat voor elke fles Engelse gin die werd geïmporteerd, acht flessen jenever naar Amerika gingen. Door oorlogen en graantekorten kwam het gebruik van jenever onder druk te staan en stopte de export. De stijl jenever zoals we die nu kennen is totaal anders dan die van toen. Nu zit er vaak nog maar een beetje moutwijn in jonge jenever. De klassieke jenever was veel rijker, meer zoals de 100% moutwijn-jenever van Notaris. Heerlijk!’
Ingrediënten
- 45 ml Notaris-jenever
- 20 ml citroensap
- 10 ml ananassiroop
- 120 ml appelcider
- garnering: ananas plakken + steranijs
Instructies
- Schenk de jenever, ananassiroop en het citroensap in een cocktailshaker. Vul de shaker vol ijsblokjes en shake hard. Strain de cocktail uit in een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes. Schenk de cider erbij en roer kort door. Garneer de cocktail met een plakje ananas en steranijs.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!