Citroenbodems

Citroenbodems

aantal 6 | gebak, zoet | zomer | |
Zoete zomertaartjes, met verrukkelijk vers fruit, wat goddelijk samengaat met dikke room. Taartjes met een wow-effect, die je ook nog eens 1-2-3 maakt. Bak deze citroenbodems en vul ze met lobbige room die je op smaak brengt met vanillesuiker en fijngesneden munt. Met een royaal hand vers zomerfruit maak je de taartjes af. Just another perfect weekend!
Voorbereiding40 minutes
Oven40 minutes
Totale tijd1 hour 20 minutes

Ingrediënten

  • 200 g bloem gezeefd
  • 100 g roomboter
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 1 citroen rasp, biologische
  • 1/2 tl zout
  • extra nodig: eenpersoonstaartvormpjes (8-10 cm ø ingevet, bakpapier, blindbakvulling

Instructies

  • Kneed in de keukenmachine of met de hand van de bloem, de roomboter, de suiker, het ei, de citroenrasp en het zout een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 30 min. in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Rol het deeg tussen 2 vellen vershoudfolie uit tot een dikte van 2 mm. Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Leg op elke deegbodem een vel bakpapier en vul de vormpjes met blindbakvulling.
  • Bak de deegbodems 20 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak de bodems in nog eens 15 min. lichtbruin en gaar. Laat de bodems afkoelen en vul ze met geslagen vanille-muntroom en vers zomerfruit.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Tip: Neem bij voorkeur een onbespoten, biologische citroen. Gebruik je een gewone citroen boen deze dan onder stromend water goed schoon.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!