aantal 8 |
drankje |
feestelijk, zomer |
|
Cider: vaak bestempeld als een biersoort, terwijl het meer weg heeft van wijn. Eigenlijk wordt het op dezelfde manier gemaakt, maar dan van appels. Deze cider-granaatappelcocktail is een heerlijke frisse dorstlesser!
Ingrediënten
- 750 ml appelcider droog
- 250 ml wodka
- 1 biocitroen zest
- 2 granaatappels pitjes
- 1 munt bosje, in plukjes
suikersiroop
- 440 g kristalsuiker fijn
- 1 vanillestokje in de lengte opengesneden, zaadjes eruit geschraapt
- ook nodig: goed schoongemaakte en gesteriliseerde fles van 500 ml
Instructies
- Verwarm voor de suikersiroop de suiker met 500 ml water en het vanillestokje en -zaadjes in een steelpan met dikke bodem op matig vuur. Roer 2-3 min. tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook, neem van het vuur en laat iets afkoelen. Doe de suikersiroop in de fles. Je kunt hem 4 weken bewaren in de koelkast.
- Vul voor de cocktails een kan voor de helft met ijsblokjes. Voeg de cider, wodka, citroen, de helft van de granaatappelpitten en de helft van de munt toe en schenk hierbij 165 ml van de suikersiroop.
- Roer en schenk in de glazen. Serveer met de resterende granaatappelpitten en munt.
Voedingswaarde
Recepten en bereiding: Martin Boetz. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!