churros van zoete aardappel met kruiden-bonensalade

churros van zoete aardappel met kruiden-bonensalade
Studio Philippi
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | spaans | vegetarisch
Hartige churros zijn samen met een frisse salade een heerlijke familiefavoriet. Bereid het churrosbeslag voor en leg de zak met beslag in de koelkast. Heb je churro's over? Ze zijn ook lekker als toetje of tussendoortje. Bestrooi ze met suiker en een beetje kardemom of kaneel, en serveer ze met een bol roomijs als dessert.
15x makkelijk toetje in een glas – want je hebt niet altijd zin in een bakproject
Kooktijd35 minutes
Totale tijd35 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: spuitzak van kartelmond van 1 cm Ø

Ingrediënten

  • 150 g zoete aardappel
  • 60 g boter
  • 1 tl venkelzaad, gevijzeld
  • 125 g bloem, gezeefd
  • 2 eieren
  • olie, om in te frituren
  • 1 buisje saffraan à 0,05 g, verkruimeld
  • 2 el citroensap
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 250 g cannellinibonen, blik (uitgelekt en afgespoeld)
  • handvol kruiden: kervel bieslook en/of koriander evt. aioli, voor erbij

Instructies

  • Schil de zoete aardappels en rasp ze fijn. Breng in een steelpan de boter met het venkelzaad en 150 ml water tegen de kook. Voeg in één keer de bloem toe en roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de pan komt.
  • Neem de pan van het vuur. Roer een voor een de eieren door het beslag. Roer stevig door en voeg pas het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgeno- men. Schep er de zoete aardappelrasp door. Breng op smaak met zout.
  • Verhit in een (frituur) pan de olie tot 180°C. Week intussen de saffraan 2 min. in 2 tl heet water. Schep het beslag in de spuitzak.
  • Spuit het deeg boven de pan in de hete olie. Knip met een natte schaar het deeg na 5-6 cm steeds af. Bak de churros in porties in 3-4 min. goudbruin en krokant.
  • Klop een dressing van de saffraan met het weekvocht, het citroensap, de olijfolie, zout en peper. Meng de bonen met de kruiden en de dressing en verdeel over 4 borden.
  • Schep de churros met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met wat zout en leg ze bij de salade. Geef er evt. wat aioli bij.

Voedingswaarde

calorieën: 706kcal
eiwit: 13g
vet: 53g
koolhydraten: 42g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: tapas: de allerlekkerste hapjes voor een Spaanse avond

Meer inspiratie? Bestel het laatste nummer van delicious.!