aantal 4 |
nagerecht |
kerst, weekend |
amerikaans |
Een simpele toet die het altijd goed doet (en dat rijmt): luchtige, romige chocomousse. Ga voor een goede kwaliteit pure chocolade en kraakverse eieren et voilà: genieten!Gek op chocolade? Deze zachte chocoladecakejes moet je geprobeerd hebben!
Ingrediënten
- 200 g chocolade puur + extra om krul van te raspen
- 4 eieren
- 40 g kristalsuiker fijn
- snufje zout
Instructies
- Hak de chocolade fijn en doe in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met een bodem heel zacht kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat de chocolade onder af en toe roeren smelten. Neem de kom van de pan en laat 2-3 min. afkoelen.
- Roer er de eidooiers doorheen en meng goed.
- Klop intussen in een schone, vetvrije kom met vetvrije kloppers de eiwitten tot zachte pieken. Klop er dan lepel voor lepel de suiker door. Klop door tot stijve, glanzende pieken. Schep 1/3 van het eiwit door de chocolade tot alles goed is gemengd. Spatel er dan voorzichtig de rest van het eiwit door.
- Verdeel de chocolademousse over 4-6 schaaltjes en laat in de koelkast in ± 2 uur opstijven.
Voedingswaarde
Probeer ook deze verrukkelijke vegan chocomousse.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!