Chocomousse

Chocomousse

aantal 4 | nagerecht | kerst, weekend | amerikaans |
Een simpele toet die het altijd goed doet (en dat rijmt): luchtige, romige chocomousse. Ga voor een goede kwaliteit pure chocolade en kraakverse eieren et voilà: genieten!
Gek op chocolade? Deze zachte chocoladecakejes moet je geprobeerd hebben!
Kooktijd20 minutes
Opstijven2 hours
Totale tijd2 hours 20 minutes

Ingrediënten

  • 200 g chocolade puur + extra om krul van te raspen
  • 4 eieren
  • 40 g kristalsuiker fijn
  • snufje zout

Instructies

  • Hak de chocolade fijn en doe in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met een bodem heel zacht kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat de chocolade onder af en toe roeren smelten. Neem de kom van de pan en laat 2-3 min. afkoelen.
  • Roer er de eidooiers doorheen en meng goed.
  • Klop intussen in een schone, vetvrije kom met vetvrije kloppers de eiwitten tot zachte pieken. Klop er dan lepel voor lepel de suiker door. Klop door tot stijve, glanzende pieken. Schep 1/3 van het eiwit door de chocolade tot alles goed is gemengd. Spatel er dan voorzichtig de rest van het eiwit door. 
  • Verdeel de chocolademousse over 4-6 schaaltjes en laat in de koelkast in ± 2 uur opstijven.

Voedingswaarde

auteur: delicious.

Probeer ook deze verrukkelijke vegan chocomousse.

Recept en bereiding: Dosia Brewer. Beeld: iStock 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!