aantal 4 |
nagerecht |
feestelijk, kerst |
|
Nee, niet even tussendoor de ovendeur openen, om te kijken naar je chocolade-koffiesoufflés – dan storten ze juist in. Serveer ze gelijk uit de oven met een bolletje walnoten-, mokka- of slagroomijs.
Ingrediënten
- 100 g chocola extra bitter, 70% cacao, in stukjes
- 100 g boter
- 125 g poedersuiker
- 2 el oploskoffie
- 3 eieren gesplitst
- 3 el koffielikeur
- 1 el maïzena
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Doe de chocola, boter, 100 g poedersuiker en de oploskoffie in een (au bain marie) pan. Zet deze pan in een pan met kokend water en laat de chocolade en boter al roerend smelten. Laat dit mengsel iets afkoelen.
- Klop de eierdooiers met de likeur door het chocolademengsel. Klop in een kom de eiwitten stijf. Zeef de rest van de poedersuiker en de maïzena over de eiwitten en klop het geheel nog even door. Spatel het chocolademengsel luchtig door het eiwit en schep het in 4 ingevette soufflévormpjes (inhoud 200 ml). Bak de souffleetjes in het midden van de oven in ± 20 min. gaar.
Voedingswaarde
Receptuur: Clara ten Houte de Lange. Bereiding: Sabrina Hessels. Fotografie: Carel Verduin. Styling: Désirée van Dijk
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!