aantal 9 |
zoet |
|
|
Lichte choco-cakejes, gevuld met hazelnoten en een vleugje espresso. Bestrooi ze met extra cacaopoeder voor een lekkere chocoladesmaak.
Ingrediënten
- 50 g cacaopoeder
- 3 el maïzena
- 50 g poedersuiker
- ½ tl bakpoeder
- 230 g hazelnoten fijngemalen
- 40 g pure chocolade 85% cacao, fijngehakt
- 125 ml honing
- 100 ml lichte olijfolie extra vergine
- 80 g vers gezette espresso
- 5 eiwitten
- 10 hazelnoten in plakjes
- ook nodig: muffinvorm met 12 holtes ingevet
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de vormpjes met vierkantjes bakpapier die je iets boven de randen laat uitsteken. Zeef het cacaopoeder met de maïzena, poedersuiker en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg de gemalen hazelnoten en de helft van de chocolade toe. Maak een kuiltje in het midden.
- Verwarm de honing met de olie in een steelpan met dikke bodem op heel laag vuur tot de honing goed vloeibaar is. Roer de espresso erdoor. Klop in een kom de eiwitten net schuimig. Schenk het honingmengsel en de geklopte eiwitten in het kuiltje van het hazelnotenmengsel. Spatel alles losjes door elkaar. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bestrooi met hazelnootplakjes en de rest van de chocolade. Bak ze ± 20 min. tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat 5 min. afkoelen in de vormpjes. Laat verder afkoelen op een rooster.
Voedingswaarde
Matt Preston, Michelle Southan, Katrina Woodman. Fotografie: Al Richardson, Jeremy Simons. Styling: Katrina Woodman. Michelle Noerianto. Bereiding: Lucy Busuttil, Dixie Elliot. Bewerking: Dozia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!