chocolade-clafoutis met vijgen en bramen

glutenvrij
aantal 4 | nagerecht, zoet | | frans | glutenvrij
Oven voorverwarmen, fruit over een mooie schaal verdelen, en dan overgieten met een beslagje: clafoutis klinkt heel chic, maar je maakt het in 10 minuten.
Tip: Varieer met fruit uit het seizoen. Ook lekker om het amandelmeel te vervangen door hazelnootmeel.
kooktijd10 minutes
oven20 minutes
totale tijd30 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: ovenbestendige koekenpan of bakvorm van ± 20 cm Ø, ingevet

ingrediënten

  • 200 g verse vijgen, gehalveerd
  • 150 g bramen
  • 60 g boter, gesmolten + extra om mee in te vetten
  • 175 ml melk
  • 80 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 1/2 tl vanille-extract
  • 80 g amandelmeel
  • 4 el cacaopoeder
  • 125 g crème fraîche

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de vijgen met de snijkanten naar boven op de bodem van de pan en verdeel de bramen er tussen.
  • Meng de gesmolten boter, melk, basterdsuiker, eieren, het vanille- extract, amandelmeel, cacaopoeder met een snuf zout tot een beslag. Schenk tussen het fruit en bak in ± 15-20 min. goudbruin en gaar in de oven.
  • Serveer de clafoutis met een lekkere dot crème fraîche.
Voedingswaarde:
calorieën: 544kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 37g
|
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Serveer als hoofdgerecht deze kool: gegrilde spitskool met bagna cauda

RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN.