glutenvrij
aantal 4 |
nagerecht, zoet |
|
frans |
glutenvrij
Oven voorverwarmen, fruit over een mooie schaal verdelen, en dan overgieten met een beslagje: clafoutis klinkt heel chic, maar je maakt het in 10 minuten.Tip: Varieer met fruit uit het seizoen. Ook lekker om het amandelmeel te vervangen door hazelnootmeel.
Kookgerei
- ook nodig: ovenbestendige koekenpan of bakvorm van ± 20 cm Ø, ingevet
Ingrediënten
- 200 g verse vijgen, gehalveerd
- 150 g bramen
- 60 g boter, gesmolten + extra om mee in te vetten
- 175 ml melk
- 80 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 1/2 tl vanille-extract
- 80 g amandelmeel
- 4 el cacaopoeder
- 125 g crème fraîche
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de vijgen met de snijkanten naar boven op de bodem van de pan en verdeel de bramen er tussen.
- Meng de gesmolten boter, melk, basterdsuiker, eieren, het vanille- extract, amandelmeel, cacaopoeder met een snuf zout tot een beslag. Schenk tussen het fruit en bak in ± 15-20 min. goudbruin en gaar in de oven.
- Serveer de clafoutis met een lekkere dot crème fraîche.
Voedingswaarde
calorieën: 544kcal
eiwit: 13g
vet: 37g
koolhydraten: 36g
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Serveer als hoofdgerecht deze kool: gegrilde spitskool met bagna cauda