aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend, zomer |
|
Jord Althuizen heeft ons helemaal ingepakt met zijn flinke barbecueboek Smokey Goodness. We willen alle gerechten eruit maken. Deze kipkebabs hebben we al in onze testkeuken gemaakt. Smokey, spicy en zoet. Je kunt ze direct boven de kolen grillen (dus niet indirect), waardoor ze geschikt zijn om te maken op elke barbecue. Dit recept komt uit Smokey Goodness van Jord Althuizen. Hét barbecueboek van deze zomer.
Ingrediënten
- 800 g kippendijen
- 4 pitabroodjes gegrild
- 4 kebabspiesen
- bbq voor direct grillen kernthermometer
marinade
- 2 biolimoenen fijn rasp en sap
- 2 jalapeñopepers vers, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 3 el korianderblaadjes fijngehakt
- 3 el honing
- 1 el basterdsuiker donkerbruin
- 1 el zout
- 1½ tl chipotleflakes of 1 tl chipotlepoeder
- 1 tl paprikapoeder gerookt, pimentón
- ½ tl komijn gemalen
- 3 el zonnebloemolie
Instructies
- Maak de marinade: meng alle ingrediënten in een grote kom.
- Snijd de kippendijen in blokjes. Meng de kipblokjes met de marinade en laat minimaal 1½ uur marineren.
- Bereid de bbq voor om direct te grillen en verhit hem tot 220°C. Rijg ondertussen de gemarineerde kipblokjes aan de vier kebab- spiesen. Gril de spiesen op heet vuur totdat de kip een kerntemperatuur heeft bereikt van minimaal 75°C. Serveer de spiesen met geroosterde pita’s en een salsa van gegrilde ananas.
Voedingswaarde
Recept: Jord Althuizen. Fotografie: Remko Kraaijeveld. Styling: Remko Kraaijeveld, Jord Althuizen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!