aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Ingrediënten
- ½ tl chilivlokken of naar smaak
- 2 tenen knoflook geperst
- 2½ el limoensap
- 1 el olijfolie extra vergine
- 500 g garnalen groot, rauw, darmdraad verwijderd, gepeld met het staartje er nog aan
- ½ Chinese kool klein, in dunne reepjes
- 1 paksoi klein struikje, in dunne reepjes
- 100 g peultjes in reepjes*
- 100 g sugar snaps gehalveerd*
- 200 g kerstomaatjes geel en rood, gehalveerd
- 3 munt takjes, vers, fijngesneden + extra om te garneren
- 1 el tamari *
- 2 tl basterdsuiker donkerbruin
- limoenpartjes om te garneren
Instructies
- Meng in een kom de chilivlokken met de knoflook, 1 el limoensap en 2 tl olie. Schep de garnalen hierin om. Laat 10 min. marineren.
- Doe intussen de Chinese kool, paksoi, peultjes, sugar snaps, tomaatjes en munt in een kom. Klop in een kommetje de tamari, suiker en de resterende 1½ el limoensap door elkaar. Voeg deze dressing toe aan de salade en schep om.
- Verhit een grillpan op hoog vuur. Spray of vet hem in met de rest van de olie. Gril de garnalen 1-2 min. per kant tot ze precies gaar zijn.
- Schep de salade over borden. Verdeel de garnalen erover. Serveer met limoenpartjes.
Voedingswaarde
* Gebruik alleen heel verse jonge peultjes en sugarsnaps rauw. Blancheer oudere exemplaren eerst ca. 2 min. in ruim kokend water met zout en spoel koud onder de kraan. Tamari is een lichte soyasaus. Te koop bij natuurwinkels en oosterse supermarkten.
Recepten: Chrissy Freer. Fotografie: Al Richardson. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Cynthia Black. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!