Chinese kool en peultjes met pikante garnalen

Chinese kool en peultjes met pikante garnalen

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |

Kooktijd:30

Marineren15

Totale tijd:45

Ingrediënten

  • ½ tl chilivlokken of naar smaak
  • 2 tenen knoflook geperst
  • el limoensap
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 500 g garnalen groot, rauw, darmdraad verwijderd, gepeld met het staartje er nog aan
  • ½ Chinese kool klein, in dunne reepjes
  • 1 paksoi klein struikje, in dunne reepjes
  • 100 g peultjes in reepjes*
  • 100 g sugar snaps gehalveerd*
  • 200 g kerstomaatjes geel en rood, gehalveerd
  • 3 munt takjes, vers, fijngesneden + extra om te garneren
  • 1 el tamari *
  • 2 tl basterdsuiker donkerbruin
  • limoenpartjes om te garneren

Instructies

  1. Meng in een kom de chilivlokken met de knoflook, 1 el limoensap en 2 tl olie. Schep de garnalen hierin om. Laat 10 min. marineren.
  2. Doe intussen de Chinese kool, paksoi, peultjes, sugar snaps, tomaatjes en munt in een kom. Klop in een kommetje de tamari, suiker en de resterende 1½ el limoensap door elkaar. Voeg deze dressing toe aan de salade en schep om.
  3. Verhit een grillpan op hoog vuur. Spray of vet hem in met de rest van de olie. Gril de garnalen 1-2 min. per kant tot ze precies gaar zijn.
  4. Schep de salade over borden. Verdeel de garnalen erover. Serveer met limoenpartjes.

Voedingswaarde

* Gebruik alleen heel verse jonge peultjes en sugarsnaps rauw. Blancheer oudere exemplaren eerst ca. 2 min. in ruim kokend water met zout en spoel koud onder de kraan. Tamari is een lichte soyasaus. Te koop bij natuurwinkels en oosterse supermarkten.

Recepten: Chrissy Freer. Fotografie: Al Richardson. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Cynthia Black. Bewerking: Dosia Brewer

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!