Chinese kool en peultjes met pikante garnalen

Chinese kool en peultjes met pikante garnalen

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Kooktijd30 minutes
Marineren15 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • ½ tl chilivlokken of naar smaak
  • 2 tenen knoflook geperst
  • el limoensap
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 500 g garnalen groot, rauw, darmdraad verwijderd, gepeld met het staartje er nog aan
  • ½ Chinese kool klein, in dunne reepjes
  • 1 paksoi klein struikje, in dunne reepjes
  • 100 g peultjes in reepjes*
  • 100 g sugar snaps gehalveerd*
  • 200 g kerstomaatjes geel en rood, gehalveerd
  • 3 munt takjes, vers, fijngesneden + extra om te garneren
  • 1 el tamari *
  • 2 tl basterdsuiker donkerbruin
  • limoenpartjes om te garneren

Instructies

  • Meng in een kom de chilivlokken met de knoflook, 1 el limoensap en 2 tl olie. Schep de garnalen hierin om. Laat 10 min. marineren.
  • Doe intussen de Chinese kool, paksoi, peultjes, sugar snaps, tomaatjes en munt in een kom. Klop in een kommetje de tamari, suiker en de resterende 1½ el limoensap door elkaar. Voeg deze dressing toe aan de salade en schep om.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur. Spray of vet hem in met de rest van de olie. Gril de garnalen 1-2 min. per kant tot ze precies gaar zijn.
  • Schep de salade over borden. Verdeel de garnalen erover. Serveer met limoenpartjes.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Gebruik alleen heel verse jonge peultjes en sugarsnaps rauw. Blancheer oudere exemplaren eerst ca. 2 min. in ruim kokend water met zout en spoel koud onder de kraan. Tamari is een lichte soyasaus. Te koop bij natuurwinkels en oosterse supermarkten.
Recepten: Chrissy Freer. Fotografie: Al Richardson. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Cynthia Black. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!