aantal 12 |
gebak |
pasen |
chinees |
Een kwartiertje rollen en vullen. Even wachten. En dan haal je deze knapperige custardtaartjes uit China uit de oven.
Oven25 minutes minutes
totale tijd40 minutes minutes
ingrediënten
- 6 eierdooiers
- 100 g fijne kristalsuiker
- 150 ml slagroom
- 125 ml melk
- 1 tl vanille–extract
- 2 bladerdeeg plakken, koelvers 20×30 cm
- extra nodig: vorm voor 12 muffins
- extra nodig: bloem evt. poedersuiker
instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinvorm in.
- Meng de eierdooiers met de suiker, slagroom, melk en vanille in een kan of maatbeker en zet weg.
- Snijd 1 plak bladerdeeg overdwars door. Leg de twee helften op elkaar en rol ze samen vanaf de korte kant op tot een rol. Doe hetzelfde met de tweede plak deeg. Snijd iedere rol in 6 plakken. Rol elke plak op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een cirkel met een doorsnede van 10 cm.
- Druk de deegcirkels in de holtes van de vorm en vul ze dan met de custard. Bak de taartjes ca. 25min. tot de randen mooi gerezen zijn en de custard goudkleurig is. Neem uit de oven en laat ze iets afkoelen. Bestrooi evt. met poedersuiker
auteur: delicious.
Recepten Valli Little, fotografie Alan Benson, styling David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!