aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Chinese broccoli (kalian) heeft donkergroen blad en een krachtiger smaak en textuur dan de meeste Aziatische groenten. Net als westerse broccoli bevat het veel vitaminen en is de groente goed voor hart en bloedvaten. Te koop bij sommige toko’s en Chinese winkels.
Ingrediënten
- 2 tl wasabipasta + extra ter garnering
- 2 tl gemberwortel fijngeraspt, vers
- 4 el tamari lichte soyasaus
- 4 haasbiefstukken à 100 g
- 3 tl arachideolie
- 360 g ramennoedels
- 2 tl mirin*
- 1 bosje Chinese broccoli kailan*
- 300 g paddenstoelen gemengd, schoongeveegd, zo nodig gehalveerd
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 courgette klein, gehalveerd, in dunne schuine plakjes
- shiso purper of andere cress voor garnering
Instructies
- Meng de wasabi met de gember en 3 el tamari. Schep de biefstukken hierin om. Laat afgedekt 30 min. marineren.
- Verhit een grillpan op matig tot hoog vuur. Dep de biefstukken droog. Spray of vet ze in met 1 tl olie. Gril ze 2-3 min. per kant tot ze medium zijn. Laat ze afgedekt 5 min. rusten op een bord. Snijd in plakjes.
- Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Schep om met de mirin en 2 tl tamari.
- Snijd de broccolisteeltjes en het -blad in stukjes van 4 cm. Verhit de rest van dearachideolie in een wok op hoog vuur. Roerbak de paddenstoelen 2 min. Voeg de knoflook toe en roerbak 30 sec. Voeg de steeltjes toe en roerbak 1 min. Voeg het blad en de courgette toe en roerbak nog 1-2 min. tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de resterende tl tamari toe en schep om.
- Schep de noedels op borden. Verdeel het groentemengsel en de biefstuk erover. Strooi de cress erover. Serveer met naar smaak wat extra wasabi.
Voedingswaarde
Recepten: Chrissy Freer. Fotografie: Al Richardson. Styling: Michelle Noerianto
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!