chili-jam

aantal 4 | bijgerecht | feestelijk, kerst | internationaal |
Deze sweet & spicy chili-jam smaakt goed bij kaas, zoals manchego, pecorino of deze ricottataart. Bovendien is het goed voor te bereiden: op een koele, donkere plaats blijft de jam zeker 3 maanden goed.
totale tijd1 minute

ingrediënten

  • 8 groene paprika’s, zaadlijsten verwijderd en grof gesneden
  • 10 jalapeños of groene pepers, grof gesneden
  • 5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • 6 tenen knoflook, gepeld
  • 400 g gele tomaten, in stukjes
  • 750 g lichtbruine basterdsuiker
  • 250 ml wittewijnazijn
  • zout en peper

instructies

  • Maal de paprika’s, pepers (met zaden), gember en knoflook in de keukenmachine zeer fijn. Breng de tomaten, suiker en azijn in een pan met dikke bodem zachtjes aan de kook. Roer af en toe door, zodat de suiker niet aanbrandt. Voeg de paprikamix toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel opnieuw aan de kook komen. Draai het vuur laag en laat de jam 40-45 min. zacht pruttelen, roer zo nu en dan. Check de dikte. Als het geen dikke jam is, draai het vuur dan hoger en laat al roerend inkoken.
  • Giet de jam in 4 gesteriliseerde potten, draai het deksel erop en laat omgekeerd afkoelen. Op een koele, donkere plaats blijft de jam zeker 3 maanden goed. Bewaar na openen in de koelkast.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!