aantal 4 |
hoofdgerecht |
najaar |
|
Het seizoen voor herfstbockbier ging begin deze maand weer van start. Dit volle, rijpe bier met karamelachtige smaak wordt traditioneel gebrouwen van de verse oogst gerst en hop. Hoewel door alle ontwikkelingen inmiddels het hele jaar bier van goede kwaliteit wordt gebrouwen, is de traditie het nieuwe bierseizoen te vieren met herfstbock gebleven. Het robijnrode gerstenat is even lekker in het glas als in de pan, vinden we op de redactie: in soepen, stoofpotten, dressings, sauzen en desserts. Deze chili con carne is vast precies wat je zoekt voor een frisse herfstdag als vandaag.
Ingrediënten
- 1 scheut olijfolie om te bakken
- 100 g spekblokjes gerookt
- 500 g rundergehakt
- 1 grote ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 2 pepers rode, zaad verwijderd en fijngesneden
- 1 el chilipoeder
- 1/2 el oregano gedroogd
- 2 tl komijn gemalen, djinten
- 1 blik (à 400 g) tomaatstukjes
- 1 flesje herfstbockbier
- 2 blikken (à 400 g) kidneybonen rode, uitgelekt en afgespoeld
- 2 el koriander vers, in fijne reepjes
- geraspte kaas zure room en maïschips, voor erbij
Instructies
- Verhit in een braadpan een scheut olijfolie en bak de spekblokjes knapperig uit. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak de ui, knoflook en rode peper mee. Schep de chilipoeder, oregano en komijn erdoor en bak nog 1 min.
- Voeg het blik tomatenblokjes toe, schenk het bier langs de rand in de pan en breng tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof de chili afgedekt op heel laag vuur zo’n 35-40 min.
- Warm de bonen tot slot 5 min. mee en breng de chili op smaak met zout en peper. Schep de chili in 4 kommen en bestrooi met de korianderreepjes. Dien op met de kaas, zure room en maïschips.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!