Chileense rib-eye

Chileense rib-eye

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
Wij weten dat het Meatless Monday is , maar wij maken vandaag deze Chileense rib-eye! Op versgebakken pitabrood en i.c.m. die kruidige pebre-saus een regelrechte hit op een doordeweekse dag. For sure!
Kooktijd15 minutes
Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • 2 el sojasaus
  • 2 el rodewijnazijn
  • 50 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 4 rib-eyes 250 g
  • 4 pitabroodjes
  • ½ krop ijsbergsla dun gesneden
  • 1 klein blikje maïs
  • chileense pebre-saus zie onderstaand recept

Instructies

  • Meng de sojasaus, wijnazijn, olie en knoflook en kwast de rib-eyes hiermee in. Bestrooi ze met wat zout en veel peper. Verhit een grillplaat of -pan op hoog vuur tot gloeiend heet. 
  • Gril de rib-eyes 2–4 min. aan beide kanten. Bij 2 min. zijn ze nog aan de rode kant, bij 3 à 4 minuten rosé. Verpak de rib-eyes in aluminiumfolie en laat ze even rusten op een warme plaats.
  • Leg de pitabroodjes op de grill of doe ze in een tosti-apparaat. Snijd het vlees in dunne repen. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met het vlees, ijsbergsla en maïs. Serveer met

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Productie: Merijn Tol. Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Harold Pereira, Eline Klein. Styling: Cyn Ferdinandus, Sanrd Kissels. Haar en make up: Patricia van Heumen
 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!