Cheesecake met yoghurt, honing en pistacheconfetti

Cheesecake met yoghurt, honing en pistacheconfetti

aantal | | feestelijk | |
Iedere gelegenheid wordt nét iets feestelijker met taart! Deze frisse cheesecake met yoghurt versier je met honingslingers en pistacheconfetti.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 200 g koekjes digestive
  • 75 g boter gesmolten
  • 4 gelatineblaadjes wit
  • 1 biosinaasappel* rasp en sap van 1
  • 120 g kristalsuiker fijn
  • 600 ml slagroom
  • 500 ml Griekse yoghurt dikke
  • 2 el oranjebloesemwater**
  • 4 el honing vloeibaar
  • 3 el pistachenoten ongezouten, grof gehakt
  • Extra nodig: springvorm van 22 cm Ø, ingevet

Instructies

  • Bekleed de bodem en rand van de springvorm met plasticfolie.
  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en meng de kruimels met de boter. Druk het koekmengsel uit over de bodem van de springvorm en zet deze 30 min. in de koelkast.
  • Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap met de suiker op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete sap. Neem de pan van het vuur.
  • Klop de slagroom door de yoghurt in een kom. Roer het sapmengsel, de sinaasappelrasp en het oranjebloesemwater erdoor. Schenk het yoghurtmengsel over de kruimelbodem en zet de springvorm afgedekt met plasticfolie een nacht in de koelkast zodat de cheesecake kan opstijven.
  • Serveer de cheesecake op een schaal. Besprenkel de cheesecake met de honing en bestrooi deze met de pistachenootjes.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
*Is je sinaasappel groot, gebruik dan een gelatineblaadje meer.
** Oranjebloesemwater is verkrijgbaar in winkels met Midden-Oosterse producten en ook steeds vaker in de grotere supermarkten. Laat het evt. achterwege.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!