chai-brownies met kardemom-karamelsinaasappels

chai-brownies met kardemom-karamelsinaasappels
aantal 8 | nagerecht | weekend | arabisch |
Als er om 4 uur wat zoets uit de testkeuken komt, zijn we blij. Helemaal happy werden we van deze chai-brownies met kruidige sinaasappels en een flinke dot dikke Griekse yoghurt erop.
Kooktijd45 minutes
Oven40 minutes
Totale tijd1 hour 25 minutes

Ingrediënten

brownies

  • 200 g chocolade puur
  • 180 g boter in blokjes
  • 270 g kristalsuiker fijn
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 115 g bloem
  • 35 g cacaopoeder
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl kardemom gemalen
  • ½ tl gemberpoeder
  • ¼ tl kruidnagel gemalen
  • yoghurt Griekse
  • ook nodig: bakvorm van 16×26 cm, ingevet

kardemom-karamelsinaasappels

  • 100 g kristalsuiker fijn
  • 3-5 kardemompeulen gekneusd
  • 3 sinaasappels dik afgeschild tot het vruchtvlees, in schijfjes van ½ cm dik

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en laat dit over de rand hangen. Doe de chocolade met de boter in een grote, hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met zachtjes kokend water (de kom mag het water niet raken) en laat smelten. Neem van het vuur en klop de suiker, eieren en eidooiers erdoor. Voeg de bloem, het cacaopoeder, de kaneel, kardemom, gember en kruidnagel toe. Klop alles goed door elkaar. Schenk het beslag in de bakvorm. Bak in het midden van de oven ± 40 min. of tot er cakekruimels aan een in het midden ingestoken houten satéprikker blijven kleven. Laat afkoelen in de bakvorm.
  • Smelt intussen voor de karamelsinaasappels in een steelpan de suiker met de kardemom op matig vuur. Roer niet tot de suiker is gesmolten. Laat zachtjes ± 5 min koken tot goudgele karamel. Neem van het vuur en wacht tot hij niet meer kookt. Voeg 3 el water toe (pas op voor spatten!).Verwarm de karamel opnieuw op matig vuur. Roer 1-2 min. tot er geen klontjes meer zijn. Schep de sinaasappelschijfjes om in de karamel. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
  • Snijd de brownie in stukken. Schep er wat yoghurt op en geef de karamelsinaasappels erbij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Matt Preston, Michelle Southan, Katrina Woodman. Fotografie: Al Richardson, Jeremy Simons. Styling: Katrina Woodman, Michelle Noerianto. Bereiding: Lucy Busuttil, Dixie Elliot
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!