aantal 4 |
hapje |
|
spaans |
In tegenstelling tot wat je misschien denkt: vis is makkelijk! Zeker met deze eenvoudige recepten van culinair redacteur Merijn Tol. Van oesters maakt zij heerlijke ceviche met koriander, jalapeño en maïs. Oesters voor iedereen!
Ingrediënten
- 2 jalapeño’s
- zonnebloemolie
- 2 el maïs geroosterde gezouten, snack, kant en klaar bij Mediterrane supermarkt
- 8 oesters*
- 1 teentje knoflook
- ½ bosje koriander blaadjes geplukt
- 3 limoenen sap
- ½ ui rode, in piepkleine blokjes (brunoise) gesneden
- 3-4 ijsblokjes
Instructies
Voorbereiden: kan 1 dag van tevoren
- Snijd 1 jalapeño in heel dunne reepjes. Verhit een dun laagje zonnebloemolie en frituur de jalapeño goudbruin hierin, laat uitlekken en bestrooi met zout. Zet afgekoeld en afgedekt koel weg tot gebruik. Hak de maïs fijn.
Bereiden: begin 20 min. van tevoren, of langer als je veel tijd nodig hebt om de oesters te openen
- Maak de oesters open. Schenk het oestervocht in de hoge kom van een blender. Voeg de knoflook, enkele blaadjes koriander, 1 jalapeño (zonder zaadlijsten) en sap van 3 limoenen, de helft van de rode ui en 2-3 ijsklontjes toe. Pureer fijn, breng op smaak met zout en schenk daarna door een zeef: dit heet leche de tigre (tijgermelk).
- Snijd de oesters los van de onderschelp, maar laat ze in de schelp liggen. Schenk bij elke oester wat leche de tigre en verdeel er wat gefrituurde peper, korianderblaadjes, uitjes en de fijngehakte maïs over.
Voedingswaarde
Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Maaike Koorman. Foodstyling en recepten: Merijn Tol. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!