aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
zomer |
mediterraans |
Ingrediënten
- 400 g casarecce pasta of penne
- 120 g diepvriesdoperwten
- 1 el olijfolie
- 160 g chorizoworst gedroogd, in plakjes
- 4 courgettes in halve schuine plakjes
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 60 ml witte wijn droog
- ½ citroen sap
- ½ bosje basilicum blaadjes
- 100 g ricotta verbrokkeld
Instructies
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg 2 min. voor het einde van de kooktijd de doperwten toe. Giet af en vang hierbij 80 ml kookwater op.
- Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de chorizo in 2-3 min.goudbruin. Voeg de courgette en knoflook toe en bak ze 2-3 min. mee tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de wijn en citroensap toe aan de koekenpan. Voeg de pasta, doperwten, het opgevangen kookwater, de helft van de basilicum en zout en peper toe. Laat alles al omscheppend goed doorwarmen. Bestrooi met de ricotta en de rest van de basilicum en serveer.
Voedingswaarde
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Berni Smithies
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!