aantal 4 |
lunchgerecht |
|
caribisch |
In de winter kun je wel wat Caribische warmte gebruiken! Maak deze lekkere quinoa salade van Caribbean Spice Girl Helmi Smeulders
Ingrediënten
salade
- 300 g quinoa gekookt en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking *
- 200 g mango vers, geschild en in kleine blokjes
- 1 granaatappel de pitjes
- 100 g komkommer in kleine blokjes
- 3 tl munt vers, fijngehakt
- 25 g jalapeño vers, in dunne plakjes
- 50 g feta verkruimeld
- 75 g walnoten fijngehakt
dressing
- 45 ml olijfolie extra virgin
- 30 ml limoensap
- 15 ml rijstazijn
- 2 tl honing
- 45 ml mangosap vers
- 2 el koriander fijngehakt
- 2 tl komijn gemalen
- ½ tl tabasco
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng in een kom de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Voeg vervolgens de resterende ingrediënten voor de Caribische salade toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde
*De Zuid-Amerikaanse Inca’s noemen quinoa ‘chisaya mama’; de moeder van alle granen. Hoewel het lijkt op een graan, is quinoa eigenlijk een zaad. Het zit vol eiwitten, heeft een stevige structuur en een nootachtige smaak.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!