aantal 4 |
bijgerecht |
zomer |
italiaans |
Deze caesarsalade met kipreepjes en zonnebloempittenkruim is binnen een halfuurtje klaar. De kipreepjes zijn ook heerlijk op in een wrap of op een broodje.
Ingrediënten
- 80 g zonnebloempitten
- 75 g esamzaad wit
- 1 teen knoflook geperst
- 3 el krokant gebakken uitjes + extra voor erbij
- 1 tl chilivlokken
- 2 eieren losgeklopt
- bloem om te paneren
- 400 g kipfilet
- 8 plakjes rauwe ham dun
- 2 kropjes little gem of baby-romainesla
- voor erbij: zonnebloemkiemen of andere kiemen of andere kiemen of cress
gezonde caesardressing
- 250 ml Griekse yoghurt dik
- 1 citroen sap
- ½ teentje knoflook geperst
- 1 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de zonnebloempitten in ± 20 sec. fijn in een keukenmachine. Voeg het sesamzaad, de knoflook, uitjes en chilivlokken toe en mix nog 10 sec. met de pulseerknop. Doe in een diep bord. Roer in een ander diep bord de eieren los. Doe de bloem ook in een diep bord. Snijd elke kipfilet in 3-4 lange repen en wentel ze eerst door de bloem, dan door de eieren en daarna door het kruimelmengsel. Leg op een met bakpapier belegde bakplaat. Leg de plakjes ham erbij. Bak in ± 20 min. gaar en goudbruin en keer halverwege.
- Klop intussen in een kom alle ingrediënten voor de dressing plus wat zout en peper. Als de dressing erg dik is, voeg dan nog 1 el olie extra toe.
- Verdeel de slablaadjes over borden. Snijd de kiprepen in kleinere stukken en leg ze met de ham op de sla. Strooi er nog wat uitjes over. Besprenkel met dressing en strooi vlak voor het serveren met zonnebloemkiemen.
Voedingswaarde
Tips:
Zonnebloempitten zijn gezond en glutenvrij. Een perfecte vervanger voor broodkruim of paneermeel.
Recept: Samantha Coutts. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!