aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Donna Hay geeft de klassieker een eigenwijze twist met boerenkool.
Ingrediënten
- 4 kippenborstfilets van 100-200 g*, overlangs gehalveerd
- olijfolie extra vergine, om te bestrijken
- zeezout en grofgemalen zwarte peper
- 2 little gem of mini-romainesla à ± 360 g, bijgesneden, blaadjes losgehaald 200 g spruitjes, in plakjes
- 75 g jonge spinazieblad
- 80 g pijnboompitten
geroosterde krokante boerenkool
- 8 stengels boerenkool bijgesneden
- 2 el olijfolie extra vergine
- 25 g parmezaan fijngeraspt
dressing
- 3 eidooiers
- 3 tenen knoflook geperst
- 1 el dijonmosterd
- 60 ml olijfolie extra vergine
- 1 el appelciderazijn
Instructies
- Klop voor de dressing eidooiers, knoflook en mosterd in een kom tot een dikke, romige massa. Voeg geleidelijk en al kloppend de helft van de olie toe. Blijf kloppen en voeg geleidelijk de azijn en de rest van de olie toe. Breng op smaak met zout en zet apart.
- Verwarm voor de krokante boerenkool de oven voor op 150°C. Schep boerenkool, olie, parmezaan met zout en peper om in een kom. Spreid in een enkele laag uit over met bak- papier beklede bakplaten. Zet 15-20 min. in de oven of tot de kool krokant is en zet apart.
- Bestrijk de kipfilets met olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit een grillplaat of barbecue op hoog vuur en gril 2-3 min. aan elke kant of tot ze gaar zijn. Snijd de kip in plakken en leg ze in een grote kom. Voeg sla, spruitjes, spinazie en pijnboompitten toe en schep om. Verdeel de caesarsalade over borden, maak af met krokante boerenkool en dressing en dien op.
Voedingswaarde
* Met 100-150 g eiwit, in dit geval kipfilet, heb je voldoende voedingsstoffen! Je kunt ook minder kip door de salade doen.
Dit recept komt uit Life in Balance van Donna Hay. Recept: Donna Hay, Hannah Meppem, Justine Poole. Fotografie: Chris Court, William Meppem. Styling: Justine Poole
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!