aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
Je zou bijna niet geloven dat dit geen echte spaghetti is! Deze pompoenspaghetti is zoet, nootachtig van smaak en gemaakt van uitsluitend groenten. De rauwe ham en gebruinde boter maken de spaghetti helemaal af.
Ingrediënten
- 1 butternutpompoen geschild, gehalveerd, pitten verwijderd
- 1 bosje salie blaadjes afgeplukt
- 2 tenen knoflook in dunne plakjes
- 4 plakjes rauwe ham in stukjes gescheurd
- 55 g amandelen grof gehakt + extra voor garnering
- 60 g grasboter in blokjes
- ook nodig: mandoline of spiraalsnijder of juliennesnijder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 250°C. Snijd de pompoen in dunne spaghettislierten op de mandoline, met de spiraalsnijder of juliennesnijder. Verdeel ze over de bodem van een braadslee en strooi de salie, knoflook, ham en amandelen erover. Verdeel de boter erover.
- Bak 10-12 min. tot de boter mooi bruin kleurt en de ham knapperig is.
- Schep de butternutspaghetti om met de boter en bestrooi met gehakte amandelen.
Voedingswaarde
Recept: Shannon Harley. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 8x makkelijke spaghettirecepten