burrata ijs (gelato di burrata)

burrata ijs (gelato di burrata)
RECEPTEN, FOODSTYLING CARLO PETRONI FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING ESTHER DE MUNNIK

Als je als Italiaan in Amsterdam woont en je vindt dat er geen goede gelato is zoals jij graag wenst, wat doe je dan? Precies, dan maak je het zelf!

Carlo Petroni werkte twintig jaar als engineer maar gooide drie jaar geleden het roer om. Dat werd Miuz, dat hij samen met zijn vrouw Sinem Zeybek runt. Met inmiddels twee vestigingen in Amsterdam. Een gelateria, maar beslist niet zomaar eentje.

In delicious. nummer 7 – het hoogzomerse Italië-nummer – deelt Petroni nog meer recepten, van een tortino met pistache en witte chocolade tot gin tonic popsicles.

Burrata ijs (gelato di burrata)

Voorkeur: glutenvrij

aantal 6 | ijs | | italiaans | glutenvrij

Carlo Petroni van Miuz: ‘Burrata-ijs was bedoeld als gimmick, voor het pers-moment van onze opening. Maar het bleek zo lekker dat het is gebleven! Geraffineerd en uniek en een van ONZE SIGNATURE GELATO.’Dit recept is goed voor 1 kg ijs.

Kooktijd:25

wachten6

Totale tijd:6 25

Kookgerei

  • ook nodig: ijsmachine

Ingrediënten

  • 400 g verse burrata
  • 330 g water, bij voorkeur het burratavocht, aanvullen indien nodig
  • 50 g suiker
  • 150 g dextrose (of vervang door 60 g suiker)
  • snufje zout

Instructies

  1. Laat de burrata uitlekken en snijd in stukken.
  2. Mix het burratavocht met de suiker, dextrose en het zout tot alles is opgelost.
  3. Voeg de burrata toe en mix tot een glad mengsel.
  4. Laat 1 nacht rusten in de koelkast.
  5. Draai in de ijsmachine tot glad en romig. Serveer direct.

Voedingswaarde

  • calorieën: 252 kcal
  • eiwit: 11 g
  • vet: 11 g
  • koolhydraten: 27 g

RECEPTEN, FOODSTYLING CARLO PETRONI FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING ESTHER DE MUNNIK

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Serveer als Italiaans hoofdgerecht: flat iron steak met peperonata & salsa verde