De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Burgers met chorizo en manchego

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
burgers-chorizo-delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | |
Chorizoworstjes zijn varkensworstjes die vers, gedroogd of halfgedroogd worden aangeboden, op smaak gebracht met gerookte-paprikapoeder, knoflook en chilipeper. Wij mengen ze graag door gehakt en vormen er flinke burgers van die we besmeren met een relish van zoete tomaten en gerookte paprikapoeder.
voorbereiding30 minuten
kooktijd30 minuten
Opstijven30 minuten
totale tijd1 uur

ingrediënten

  • 150 g verse chorizo* vel verwijderd, vlees verkruimeld
  • 500 g mager rundergehakt
  • 2 tl zoet gerookte-paprikapoeder pimentón de la Vera
  • 2 el peterselie fijngesneden 2 el olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tomaten fijngehakt
  • 60 ml passata gezeefde tomaten
  • 4 plakken jamon* of prosciutto
  • 100 g manchego* in dunne plakken
  • 4 brioche- of hamburgerbroodjes opengesneden, geroosterd
  • rucola voor erbij

instructies

  • Doe de chorizo met het gehakt, 1 theelepel paprikapoeder en 1 eetlepel peterselie in een keukenmachine en meng met de pulseerknop. Voeg flink zout en peper naar smaak toe en vorm er 4 hamburgers van. Laat ze afgedekt 30 min. in de koelkast opstijven.
  • Verhit een houtskoolgrill alvast voor. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de ui 1-2 min. zachtjes tot hij glazig maar niet gekleurd is. Voeg de gehakte tomaat, passata en overgebleven theelepel paprikapoeder toe en laat alles 3-4 min. af en toe roerend sudderen tot het mengsel de dikte van een relish heeft. Roer de overgebleven peterselie door de relish en breng op smaak met zout en peper.
  • Gril de jamon op de grill aan beide kanten krokant. Zet opzij en houd warm. Bestrijk de burgers met de overgebleven eetlepel olie en gril ze in 3 min. per kant gaar. Leg op elke burger een paar plakken manchego en bak nog kort tot de kaas smelt.
  • Verdeel de helft van de relish over de 4 broodjes, leg op elk wat rucola, een burger, nog wat relish, de krokante jamon en de kapjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit gerecht komt uit het kookboek Delicious. Proef de wereld!
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


burgers-chorizo-delicious