Burger met bacon & shiitake

Burger met bacon & shiitake

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, vaderdag | |
Deze flinke burger met bacon bestaat uit stevige bouwstenen: knapperige bacon, paddenstoelen en broccoli met knoflook. En uienringen, ketchup en augurken ontbreken natuurlijk ook niet.
5x de lekkerste hamburgers voor meer kookinspiratie!
Kooktijd40 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 400 g scharrelvarkensgehakt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 1-2 tl tabasco
  • 6 el olijfolie
  • 75 g bacon
  • 400 g broccoli in plakjes van ± 1 cm dik 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 150 g shiitake in reepjes
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 8 blaadjes eikenbladsla
  • 4 el ketchup
  • 1 rode ui in ringen
  • 12 zoetzure augurkplakjes pot

Instructies

  • Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en tabasco en zout naar smaak. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van.
  • Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de bacon in 2 min. per kant krokant en neem uit de pan. Bak in het bakvet op matig vuur de hamburgers in 10-12 min. bruin en gaar. Verhit in een tweede koekenpan 2 el olijfolie. Bak de broccoli in 5-6 min. op halfhoog vuur knapperig gaar. Keer de plakjes regelmatig. Voeg de knoflook met zout en peper naar smaak toe en bak nog 1 min.
  • Neem de hamburgers uit de pan en houd ze onder een deksel warm. Doe 2 el olie in de pan en bak de shiitake in 4 min. beetgaar. Snijd intussen de broodjes open.
  • Beleg de onderste helft van de broodjes met de sla, de hamburger en de bacon. Schenk er wat ketchup op en verdeel er de uiringen, de shiitake en de plakjes augurk over. Leg de bovenste helften op de broodjes en serveer de burgers met de gebakken broccoli met knoflook.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!